Tilbake

Løsning for mangel på talent? Hvorfor vender internasjonale selskaper seg til Baltikum

Informasjon
Løsning for mangel på talent? Hvorfor vender internasjonale selskaper seg til Baltikum

Etter hvert som mangelen på kvalifisert arbeidskraft i teknologiindustrien øker, søker internasjonale selskaper IT-spesialister i den baltiske regionen.

9. mai 2022

I følge Korn Ferry Institute vil mangelen på arbeidskraft i teknologiindustrien innen 2030 nå 4,3 millioner arbeidere og en urealisert produksjon på 449,70 milliarder dollar globalt. Derfor søker bedrifter å prioritere internasjonal vekst, og de baltiske landene anses som et knutepunkt for teknologitalenter.

Det trengs tekniske spesialister globalt

USA kan forvente å tape på 162,25 milliarder dollar innen 2030 på grunn av mangel på kompetanse i sektoren. Kina kan mislykkes i å generere 44,45 milliarder dollar i inntekter innen 2030 på grunn av det samme problemet.

Teknologimarkedet i Storbritannia står overfor en lignende situasjon. Innen 2030 vil Storbritannia ikke klare å realisere nesten 9 % av TMT (teknologi, media og telekommunikasjon) potensielle inntekter på grunn av mangel på kompetanse, viste forskning utført av Korn Ferry Institute.

Mens skandinaviske land ble en av de ledende i markedet, på grunn av det økende antallet vellykkede teknologiske startups de siste årene, står de også overfor en alvorlig mangel på IT-talenter. Sverige forventes å ha 70 000 ubesatte roller i teknologisektoren innen 2024, ifølge rapporten produsert av svenske IT&Telecom Industries.

Finlands 66 % av de ledige stillingene innen teknologi søker profesjonelle innen programvareutvikling, som rapportert av en studie publisert tidligere i fjor, har minst 95 % av IT-selskapene planlagt å rekruttere fra utenfor Finland.

Kan baltiske IT-eksperter fylle mangelen?

Pekka Nebelung, COO i et finsk selskap «Jobilla», som ble annonsert som et av de 50 ledende selskapene over hele verden av «The Silicon Valley Review», gikk for rekruttering i den baltiske regionen. De har allerede ansatt rundt 15 spesialister i Litauen, som har et av de raskest voksende teknologiske oppstartsøkosystemene i regionen.

«Etterspørselen etter IT-spesialister fra Baltikum øker hele tiden. Tyske eller skandinaviske selskaper er interessert i å ansette folk fra Baltikum, for her er IT-standardene veldig høye, så det er mulig å ansette svært kvalifiserte folk,» kommenterte Pekka Nebelung.

Diana Blažaitienė, administrerende direktør i Soprana Personnel International, et selskap med fokus på rekrutterings- og leieløsninger, har lagt merke til at det har vært om lag 35 % flere henvendelser om å lete etter IT-spesialister i Litauen og Latvia fra skandinaviske, tyske selskaper de siste månedene.

"Bedrifter kommer til oss fordi de ikke kan finne spesialister som passer deres behov, i deres egne land, så vel som tilsvarende kvalifiserte spesialister krever høyere lønn der," sa Diana Blažaitienė, ekspert på rekrutterings- og leieløsninger.

Blažaitienė sier at det nylig var 98 litauiske IT-spesialister-nettstedskapere, som passet til den ideelle kandidatprofilen til ett Tyskland-basert selskap. Det var også bare 27 B2B-markedsføringsspesialister, som matchet alle kriterier som kreves av et annet selskap fra Skandinavia.

Ekstern arbeidsstyrke åpner bedrifter for en verden av talent

Selv om det kan være nytt for mange arbeidsgivere å ansette talenter for fjernarbeid, sier Pekka Nebelung at selskapet hans hadde god erfaring med de baltiske landene og er åpent for å ansette flere spesialister fra regionen. "Når du rekrutterer og administrerer et eksternt team, er det viktigste aspektet tillit til personen som er på stedet og driver operasjonene," forklarte COO.

"Det er alltid tvil om å rekruttere og administrere team eksternt, men bare selskapene, som vil tilpasse ekstern rekruttering og arbeidsprosesser, kommer til å vinne denne kampen om IT-talenter," kommenterte Diana Blažaitienė.

Publisert:

https://thefintechtimes.com/tech-industry-talent-shortage-could-reach-an-unrealised-output-of-449-70billion-globally-by-2030/

https://coinmarketimpact.com/defi/tech-industry-talent-shortage-could-reach-an-unrealised-output-of-449-70billion-globally-by-2030/

https://londonlovestech.com/how-can-the-international-companies-solve-a-deficiency-of-it-specialists/

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler