Tilbake

Hvordan bli en leder: tips fra de "beste i bransjen"

Råd
Hvordan bli en leder: tips fra de "beste i bransjen"

De fleste liker å lese og høre om andres suksesshistorier og hvordan de klarte å nå de høye suksessnivåene. Når genier som Bill Gates eller Richard Branson snakker, lytter vi vanligvis, fordi vi føler at det er mye å lære av folk som dem. Vi håper å ta bort noe som kan hjelpe oss med å lykkes og nå våre mål litt enklere.

 

All suksessen til folk som Bill Gates eller Richard Bronson kom imidlertid ikke over natten. Heldigvis, når de når stor suksess, er de villige til å dele hvilke kvaliteter og egenskaper som gjorde dem vellykkede.

 

Ikke klandre andre

 

Når de står overfor feil begynner vellykkede mennesker aldri å peke fingre eller klandre andre. Faktisk har de en tendens til å ta skylden og ansvaret på seg selv. Når feilen skjer, vil en sann leder jobbe for å forhindre at feilen skjer igjen. Steve Jobs sa en gang: "Folk som er gale nok til å forandre verden, er de som gjør det." Med andre ord, for å bli stor, må du mislykkes og mislykkes mange ganger, for først da vil du kunne lære av disse feilene, og du vil sørge for at de aldri skjer igjen.

 

Vær åpensinnet

 

For å være en god leder må du være åpen mot nye og innovative ideer. Først da vil du kunne skape noe nytt, uoppdaget eller uhørt, noe som kan gi deg stor suksess i fremtiden. Hvis du er nærsynt, betyr det at du ikke er villig til å eksperimentere med de nye ideene og løsningene, noe som resulterer i mangel på fleksibilitet overfor endringer.

 

Risiko, risiko, risiko

 

De fleste av de mest vellykkede lederne kan enstemmig fortelle at med risiko kommer belønning. Hver vellykket virksomhet er et produkt av mange risikoer og feil. Ikke vær redd for å gå ut av komfortsonen din, for først da vil du kunne oppnå best mulig resultater. Imidlertid bør hver risiko beregnes, før du tar en risikabel beslutning, sørg for at du analyserer fordeler og ulemper, samt det mulige utfallet av den beslutningen. Du bør aldri investere i noe du ikke har tro på.

 

Sett realistiske mål

 

For å skape en vellykket virksomhet, må du sette deg visse mål å sikte på. Først da vil du kunne se etter måter å oppnå de ønskede målene og suksessen på. Jeff Bezos, grunnleggeren av Amazon.com sa: "Vi har hatt tre store ideer hos Amazon som vi har holdt fast ved i 18 år, og de er grunnen til at vi lykkes: Sett kunden først. Oppfinne. Og vær tålmodig." Forsikre deg om at du gjør alt med hele hjertet ditt, for hvis du gjør noe med omhu og ærlighet, er det bare et spørsmål om tid da suksessen kommer bankende på døren din.

 

Vite hvordan du løser problemer

 

Store ledere er også gode problemløsere. Denne spesielle egenskapen er den som hjalp dem til å bli vellykkede, fordi de visste at ingenting er umulig. Selv når du har nådd toppen av suksessen din, ikke begynn å slakke, faktisk, fortsett å lete etter nye måter å løse forskjellige problemer på. Som et eksempel ser vi på Zuckerberg. Han er grunnleggeren av det største sosiale medienettstedet "Facebook", og selv om han har oppnådd mye, løser han fortsatt stadig forskjellige problemer. En av de nyeste, var relatert til brukerens personvern, så M. Zuckerberg bestemte seg for å løse dette problemet ved å lage personverninnstillinger som lar forbrukerne ta full kontroll over sitt eget personvern.

 

Inspirer andre

 

De fleste av topplederne inspirerer oss ikke fordi de er velstående, men fordi de vet hvordan de skal ta vare på sin virksomhet, ansatte og kunder. De tror på det de gjør, og ved å gjøre det inspirerer store ledere andre til å handle på samme måte. Ekte ledere oppfordrer andre til å strebe etter suksess. En gang sa Bill Gates: "Når vi ser fremover i det neste århundret, vil ledere være de som styrker andre."

 

Vis initiativ

 

Larry Ellis, tredje rikeste mann i Amerika og skaperen av nest mest solgte programvare i verden, "Oracle", sa en gang: "Du må handle og handle nå." Sanne ledere sitter aldri med armene krysset og venter på suksess å komme fra den klare blå himmelen. All suksessen ble nådd fordi disse menneskene viste initiativ, brukte sin kreativitet og lidenskap til sin fordel.

 

Slutt aldri å lære

 

"Den dagen du slutter å lære, er den dagen du slutter å leve." - R. Branson. Hvis du vil bli leder, må du lære noe hver eneste dag. Bare fordi du er ferdig med høyskole eller universitet og har mottatt vitnemålet, betyr ikke det at du har oppnådd noe. Faktisk leter vellykkede mennesker stadig etter noe nytt å lære, enten det er forskjellige ferdigheter eller metoder, de er alltid ivrige etter å forbedre seg på daglig basis.

 

Gjenkjenn dine styrker og svakheter

 

Visste du at Richard Branson, som er en av de mest vellykkede menneskene i verden, har dysleksi? Eller visste du at han anså sykdommen som en av de mest medvirkende faktorene til hans samlede suksess? Da R. Branson ble diagnostisert med dysleksi, innså han at han trengte et sterkt team som kunne fullføre oppgavene han ikke var i stand til å fullføre. Dette er nøyaktig hvordan han var i stand til å skape et sterkt team av spesialister som hjalp ham til å oppnå et så høyt nivå av suksess.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler