Tilbake

Hvordan oppdage den ansattes kreative side?

Råd
Hvordan oppdage den ansattes kreative side?

Kreativitet er en av hovedfaktorene alle rekrutteringsbyråene leter etter. Hvorfor? Vel, kreativitet er et trekk som er ekstremt verdifullt i alle arbeidssett, fordi det gjør det mulig for en person å uttrykke sine tanker, ideer og følelser mye mer fritt. Å ha et kreativt sinn kan gi deg mye suksess i ulike situasjoner, enten det er arbeid eller liv, generelt.

 

Dessverre skjer det ofte at en person ikke føler seg komfortabel på en arbeidsplass, han eller hun kan føle seg litt begrenset og buret inne. Steder der det ikke er rom for kreativitet kan være ekstremt utfordrende, spesielt hvis selve jobben er veldig repeterende, er det mye stress som fører til ubehag for både den ansatte og lederen. Som leder har du imidlertid muligheten til å endre noen ting rundt deg, og en av hovedprioritetene dine bør være å fokusere på å oppmuntre til kreativitet. Ikke bare kan dette hjelpe deg med å motivere dine ansatte, men det kan også føre dine ansatte til å komme opp med bedre, mer effektive og mer innovative beslutninger som potensielt kan gi mer suksess i fremtiden.

 

Slapp av

 

Noe av det beste du kan finne på som leder er å skape et avslappende og stressfritt arbeidsmiljø. Selv om det ikke gjør det til en fornøyelsespark, er moro bra, men det er fortsatt et kontor. Lukten av fersk kaffe og myke sofaer går langt. Prøv å oppmuntre folk til å ha gruppekaffepauser, fordi det er da noen av de beste ideene genereres. Små ting betyr noe i dette tilfellet, fordi det gjør at dine ansatte kan føle seg mer som om de er hjemme, noe som vil eliminere følelsen av monotoni.

 

Løs problemer sammen

 

Uansett størrelsen på problemet, stor eller liten, prøv å ikke forlate dine ansatte for å håndtere disse problemene av seg selv. Sinne, konflikter og negative følelser vil aldri føre til å løse problemer. Prøv i stedet å organisere gruppemøter for å diskutere de pågående problemene og se etter løsninger sammen. Dette vil hjelpe deg med å øke følelsen av tillit og kommunikasjon, men samtidig oppmuntre dine ansatte til å generere kreative løsninger og ideer.

 

Juster arbeidstidsplanen

 

Å lage en mer fleksibel arbeidsplan betyr ikke at dine ansatte bør forlate arbeidet når de føler for det. Imidlertid, hvis det ikke er noen møter eller oppgaver av ekstremt stor betydning, kan det fra tid til annen være veldig verdifullt å la de ansatte jobbe hjemmefra eller en kaffebar. Det er vitenskapelig bevist at det å jobbe hjemmefra eller andre ikke-kontorlignende steder øker nivåene av kreativitet og produktivitet.

 

Ledere har en tendens til å undervurdere potensialet som deres ansatte har. Noen ganger tar det imidlertid bare noen få justeringer og endringer på kontoret, for å få potensialet opp til overflaten. Sørg for at de ansatte vet at kreativitet og innovasjon går hånd i hånd med bedriftens samlede suksess. Prøv å få dine ansatte til å føle seg avslappet når de er på jobb, ikke prøv å begrense dem for mye, la dem lage, eksperimentere og innovere.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler