Tilbake

HVORFOR LIDENSKAPELIGE ANSATTE ER DE MEST VERDIFULLE ANSATTE?

Informasjon
HVORFOR LIDENSKAPELIGE ANSATTE ER DE MEST VERDIFULLE ANSATTE?

Lidenskap. Vanligvis forbinder vi dette ordet med kjærlighet, kunst, reiser og kanskje også sport. Men faktisk kan det også være lidenskap for arbeid. Og ikke forveksle det med ambisjon! Lidenskap på jobben er en nøkkel til suksess. Lidenskapelige ansatte elsker generelt å lære, utforske, og de er også ganske motstandsdyktige mot stress. Det er en forskjell på lidenskapelige og ambisiøse arbeidere. De sistnevnte er mer motivert av belønninger, penger og anerkjennelse. Ambisiøse medarbeidere blir lett gjenkjent av et felles trekk - de ønsker å gå opp i karriere. Men de pleier å være mindre interessert i jobben selv. Det er mange ambisiøse ansatte i alle selskaper, men det er mye vanskeligere å finne en lidenskapelig arbeidstaker. Det er en av grunnene til at de er så verdifulle.

De hjelper deres lagmedlemmer til å forbedre deres ytelse

Ikke bare lidenskapelige ansatte utvikler stadig sine egne ferdigheter, men de er også inspirerende og hjelper sine medarbeidere til å bli den beste versjonen av seg selv. De har så mye kraft og energi at de kan dele det med alle. En lidenskapelig arbeider bringer postivitet og behagelighet på hele arbeidsplassen. Også glade og herlige mennesker er mindre stresset, noe som fører til større prestasjoner fordi stress har en negativ effekt på individets evne til å konsentrere seg om oppgaver. Lidenskapelige arbeidere er mer villige til å hjelpe og forklare ting siden de er mer dedikert til jobben og de ønsker oppriktig at alle forstår ting og gjør dem godt.

De er villige til å utføre over pliktens kall

Passionerte medarbeidere er også mer sannsynlige å jobbe noen ekstra timer for å fullføre oppgaven nøyaktig. Siden de kan ha mer personlig interesse i feltet, har de en tendens til å lese og lære om jobben selv om de er allerede hjemme. Ansatte som virkelig elsker det de gjør er i stand til å gå ut av deres komfortsone, noe som betyr å gjøre noe de ikke er så vant til. Dette har også fordel for selskapet fordi den ansatte utvikler nye ferdigheter som sannsynligvis vil være nyttig i sitt arbeid. Passion forbedrer personers evner slik at personen er mer i stand til å bekjempe ulike hindringer.

De vil bli sammen med deg

Hvis dine lidenskapelige medarbeidere er glade og fornøyd med jobbene sine og miljøet som omgir dem, vil de trolig bli med deg. Og du burde føle deg veldig heldig å ha dem fordi det ikke er lett å finne en ansatt som for eksempel kan gjøre selskapet sterkere mens det står overfor noen utfordringer. Langtidsansatte er troverdige fordi de allerede har bevist sin lojalitet mot deg. Ikke glem å vise at du verdsetter deres stabilitet gjennom dine handlinger og ord. Husk at det er veldig viktig å være snill mot disse medarbeiderne, så gi dem nok plass til å vokse, ikke overarbeid dem og ansett de riktige personene slik at dine fagfolk kan jobbe med likesinnede arbeidere. Gi dem nok muligheter til å utfordre seg intellektuelt, og det er egentlig alt de trenger for å være lykkelig på jobben. Husk: Lag som feirer sammen, forblir sammen.

Lidenskap på jobb er ikke avhengig av alder, størrelsen på det firmaet arbeideren jobber med eller utdanningen til den ansatte. Det kan være vanskelig å gjenkjenne en virkelig lidenskapelig arbeider men gode rekrutterere er klare til å hjelpe deg.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler