Tilbake

Hvordan få frem alt potensialet fra dine ansatte?

Psykologi
Hvordan få frem alt potensialet fra dine ansatte?

Hovedelementet i et vellykket selskap er evnen til å muliggjøre det fulle potensialet til alle ansatte. Men selv de beste selskapene må noen ganger tenke på hvordan de kan øke de ansattes ytelse. Det er naturlig fra tid til annen å mangle motivasjon på jobben, men dessverre kan det å miste produktivitet og drivkraft koste mye for virksomheten din. For å finne ut hvordan du kan få frem alt potensialet fra dine ansatte, vil du vite hva som forårsaker demotivasjonen på arbeidsplassen. Hvis du vil forstå hvorfor de ansatte blir uengasjert og øker produktiviteten, bør du vurdere følgende aspekter og analysere årsakene til at folk blir uambisiøse.

 

Hva betyr faktisk medarbeiderengasjement?

 

Engasjement kan måles i henhold til noen kriterier. Hvis du analyserer arbeidsmiljøet, kan du enkelt se om de ansatte har gode forutsetninger for å produsere sitt beste. Ikke bare fortjener de å ha riktige arbeidsverktøy og innstillinger, men de bør også ha nok tid til å hvile. Et annet viktig aspekt er balansen mellom de ansattes ytelse og dine forventninger. Hvis de ikke samsvarer, har du et problem. Men ikke senk forventningene dine! Finn en måte å få de ansatte til å prestere bedre. Du bør også finne ut om dine ansatte gir noen bidrag til veksten i selskapet ditt. Analyser for eksempel hvor villige de er til å ta imot ekstra oppgaver, og hva som spesielt motiverer dem til å ta på seg mer arbeid.

 

Bruk nok tid på trening

 

Når en ny medarbeider blir med i selskapet ditt, gi ham eller henne den opplæringen de trenger. Vær tålmodig, hyggelig og høflig, fordi lærlingen din definitivt føler mye stress og prøver å gjøre så godt han eller hun kan. Opplæring er også en god sjanse til å bli bedre kjent med den ansatte, så bygg et forhold som vil ha stor innvirkning på teamet ditt. Ved å trene dem vil du også se deres sterkere og svakere sider som kan hjelpe deg med å matche ferdighetene deres til oppgaver. Å kjenne dine ansattes ferdigheter er avgjørende for å få potensialet ut av dem.

 

Gi tilbakemelding ofte

 

Mange ting som virker tydelige for deg, kan reise spørsmål til andre. Og en av dem handler om ansattes ytelse. Alle ansatte ønsker tilbakemeldinger, og det betyr ikke nødvendigvis ros – bare et budskap om hva som skal forbedres, hva som gjøres bra og litt konstruktiv kritikk. En gang i blant, for eksempel en gang i uken, la hver av dine ansatte vite hva du synes om arbeidet deres, slik at de føler seg rolige og trygge. Hvis noen ikke har nådd sitt fulle potensial, og det gjentar seg om og om igjen, kan du ha en samtale med den personen og gi presise instruksjoner om hva som må forbedres.

 

Minimer personalomsetningen

 

Høy medarbeideromsetning er en katastrofe for enhver bedrift. Men å prøve å minimere omsetningen ved å ofre all din tid på den i stedet for å gjøre andre faktisk viktige oppgaver, er heller ikke den beste ideen. Så hva skal du gjøre da? Vel, svaret er nærmere enn du tror - det ligger i kjerneteamet ditt. Prøv å få frem det beste fra dem. Bruk mye tid på de beste arbeiderne, fordi de er hovedmotoren til teamet ditt. Hvis du klarer å inspirere dem, kan du være ganske sikker på at de vil være et motiverende eksempel for de som fortsetter å slite med oppgavene sine og fortsette å slippe hele personalet ned. Kanskje et team som bygger aktivitet også kan øke motivasjonen!

 

Å få frem potensialet fra de ansatte er ikke den enkleste oppgaven, og det kan ta mye tid. Men det er alltid verdt det, spesielt hvis du vet den rette måten å gjøre det på. Så det siste, men ikke minste tipset: La dine ansatte føle at de er en meningsfull del av virksomheten din. La dem uttrykke sine ideer ved å spørre sin mening. De kan finne på noe du aldri har tenkt på. Å føle seg verdsatt kan være en stor motivasjon.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler