Tilbake

Beste teambuilding praksis online - Lag et sterkt team selv i ekstern modus

Råd
Beste teambuilding praksis online - Lag et sterkt team selv i ekstern modus

Når hadde du sist en vennlig samtale med kollegaen din? Det er viktig å bruke tid på sosialt samvær med dine ansatte, spesielt mens mange jobber hjemmefra. Teambuilding-aktiviteter, selv om de utføres på nettet, gir personalet muligheten til å lære av hverandre, forbedre sine problemløsningsferdigheter, utløse kreativitet, bryte isen mellom medlemmene og bare sette en varm og pålitelig atmosfære i gruppen. Vi samlet inn de beste teambuilding-praksisene som kan holdes online for å opprettholde en forbindelse med dine ansatte i usikre tider. Velg de som ser ut til å passe deg og prøv det med teamet ditt!

 

Teambuilding er en måte å skape en sterk og vellykket gruppe arbeidere som er forenet av felles mål og verdier. Videre er disse aktivitetene en viktig investering i et selskaps fremtid. Slike hendelser gjør det mulig for arbeidstakere å bli kjent med og engasjere seg med hverandre og bidra til å forme bedriftskulturen, som begge kan forbedre produktiviteten.

 

Her er listen over de fem mest populære samfunnsbyggingsaktivitetene for online engasjement med dine ansatte.

 

Online mafia spill

 

"Mafia", som spilles over hele verden, er et underholdende samarbeidsspill som fremmer samhandling og samarbeid. Det er en perfekt måte å komme seg vekk fra din daglige slit ved å konsentrere seg om spillerne. Og "Mafia" er en fin måte å møte nye mennesker på jobb. "Mafia" er et lagspill der spillerne opplever en krig mellom kriminelle og lovlydige byborgere.

 

Rollene tildeles i tilfeldig rekkefølge i begynnelsen av spillet ved hjelp av en vanlig eller spesiell kortstokk. Under online spill er det bedre å bruke spesielle apper for visse spill, og i dette tilfellet vil Mafia-mobilapplikasjonen randomisere rollene dine, slik at du ikke trenger å bruke faktiske papirkort. Gruppemedlemmer er for eksempel i en Zoom-videosamtale med alle kameraene på. Etter å ha skrevet inn videosamtalen, bør hver person endre navn på skjermnavnet til et spillnavn og velge spillernummeret. Deretter lukker alle øynene og verten av spillet roper ut personens nummer og viser spillerens rolle på skjermen, og gjentar dette med alle medlemmer.

 

Noen spillere er tildelt rollen som lovlydige sivile, ledet av en sheriff med spesielle krefter, mens de andre er tildelt mafiaen. Hvert lags mål er å gjenkjenne alle sine motstandere og fjerne dem fra spillet.

 

Laget avklarer tradisjonelt hvem som er hvem, etter kampen. Spillet fortsetter til enten mafiaen er borte, eller til folket avdekker mafiaen.

 

Online isbryter aktiviteter

 

Hvis teamet ditt ikke er nytt for hverandre og allerede har jobbet sammen, er det fortsatt aldri for sent å bli bedre kjent med hverandre og bryte noen usikkerheter mellom kolleger. Det er mange forskjellige isbrytere på internett, slik at du kan finne det mest praktiske formatet for teamet ditt. Disse spillene kan gjøres i både online og ansikt til ansikt hendelser og kan innebære fysiske aktiviteter eller bare gruppediskusjoner. For eksempel Bucket List Challenge. Dette er det beste spillet å spille online! Det tar ikke mye tid og trenger ikke ekstra forberedelsesarbeid. Bare når alle medlemmene vil bli med på videokonferansen, kan du gi dem rundt fem minutter til å tenke på tingene de gjerne vil oppnå i løpet av livet, og deretter deler hver ansatt det som er på "bøttelisten" deres. Denne aktiviteten hjelper deg med å lære mer om drømmene og målene til teamet ditt utenfor arbeidsområdet. Hvis noen medlemmer har ting til felles som de ønsker å gjøre - utfordre dem til å gjøre det sammen!

 

Yoga-økter i gruppe 

 

Når vi overfører de fleste av våre aktiviteter i et virtuelt rom, kan fysiske øvelser også utføres online! Sett en passende tid for dine ansatte et par ganger i uken og gjør litt yoga sammen! For hver treningsøkt kan medlemmene forberede sine favorittøvelser og bevegelser eller til og med lede hele øvelsen for andre. Du trenger bare å ha litt plass på rommet ditt, en bærbar PC med videosamtale, og en yogamatte. Det er ikke nødvendig å ha profesjonell, hard trening, bare bruk denne tiden til å flytte og strekke musklene, samt nyte uformell kommunikasjon med kollegene dine.

 

Online opplæring og masterklasser

 

Bli bedre kjent med lagkameratene dine ved å dele hobbyer og interesser! Organiser en videokonferanse der arbeidere kan lære hverandre sine ferdigheter og dele litt kunnskap om et bestemt emne. Formatet på denne online aktiviteten er helt opp til deg. For eksempel kan det utføres som et faktisk verksted, hvor noen vil vise hvordan man gjør noe på kamera, så vil et annet teammedlem prøve å gjenta det (som matlaging, maling). Det kan være en opplæring/forelesning med en invitert foredragsholder om et tema som er mest relatert til din bedrift eller ditt team. Det er vanlig å diskutere spørsmål om psykisk helse, utbrenthet på arbeidsplassen, tidsstyring, kulturelt mangfold og så mye mer med dine ansatte. Finn en ekspert, profesjonell eller et felt som er interessant for kollegene dine, og planlegg en forelesning og diskusjon helt.

 

Kodenavn spill

 

Kodenavn spillet er perfekt for lagbygging, og det får spillerne til å knytte bånd og forstå hverandre, samt vise sine lederegenskaper. Spillerne er delt inn i to like lag, så velger hver gruppe kapteinene. En nøkkel er skrevet øverst til venstre i hvert online spill. Kapteiner ser kodenavnene i kapteinstabellen. De er tilgjengelige i fire forskjellige farger: rød, blå, hvit og svart. For trinn en av kapteinen er det viktig å beskrive så mange fargekodenavn som mulig for laget, slik at medlemmene kan gjette navnet. For eksempel, hvis kapteinen må avklare begrepet "vinge", kan han bruke koden "fugl 2" som inkluderer en tolkning og antall kodenavn tildelt.

 

De trenger ikke å se fargene på ordene, alt de trenger å gjøre er å overholde og gjette kapteinens kodenavn. Samtidig må deltakerne unngå utilsiktet å åpne ordene til motstanderlaget, ellers vil poengsummen bli tildelt motstanderlaget. Når du åpner et hvitt ord, tar motstanderne sin tur, og hvis du åpner et svart ord, ender spillet med tap. Laget som knekker alle kodenavnene først er vinneren.

 

Siden det er lett og hyggelig, bidrar det å spille disse spillene til å lindre klossethet i arbeidsområdet. Det er også en fantastisk måte å bli kjent med hverandre, spesielt når det gjelder emner som ikke er kjent. Organisering av morsomme aktiviteter, online spill, forelesninger eller diskusjoner binder teamet sammen, hjelper kolleger å lære mer om hverandre, og øker produktiviteten og en hyggelig arbeidsatmosfære på kontoret!

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler