Tilbake

Medarbeidersamtaler: Problemer og problemløsing

Råd
Medarbeidersamtaler: Problemer og problemløsing

En av de beste måtene å kommunisere med din medarbeider på i enhver arbeidssituasjon er ved å ha en øye-til-øye-samtale. Denne typen kommunikasjon hjelper både deg og din medarbeider til å bygge gjensidig tillit og å få informasjon om ting som skjer rundt kontoret og som du som leder kanskje ikke er klar over. Forvent imidlertid ingen god og grundig samtale hvis du ikke forbereder deg nøye, fordi dette er en tidkrevende prosess som krever tid, oppmerksomhet på detaljer og kunnskap. Her er noen av de vanligste problemene og måtene å løse dem på når du organiserer en personlig øye-til-øye-møteøkt med dine ansatte.

Finn tiden
La oss si at du tar ei gruppe på 2-3 personer samtidig, og det så kanskje blir vanskelig å rekke å få snakket med dem alle, men hva om det er 15 ansatte du skulle pratet med? Vel, en ting er sikkert og det er at du bør vite at disse samtalene er ganske lange, så du må planlegge å bruke minst en time, om ikke mer, med hver ansatt! Dette kan være en vanskelig oppgave for både deg og din medarbeider siden arbeidstiden og dagsplanene dine kan variere. Så en mulig løsning på denne type problem er å finne en dag eller to når du kan sette noe av arbeidet ditt til siden og fokusere helt og holdent på å ha disse møtene under fire øyne med dine ansatte. Det er viktig at medarbeidersamtalene er grundige, oppriktige og uten press. Å finne tid til denne typen møter vil vise at du har en ærlig, omsorgsfull og profesjonell tilnærming til firmaet ditt og dets ansatte.

Ikke overdrive det
Når du har funnet tid for alle møtene er neste sak i fokus innholdet. Selvfølgelig bør slike personlige møter holdes minst et par ganger i året fordi det vil hjelpe deg med å holde tritt med alt som rører seg rundt kontoret. Enten det er et eller annet problem, en sak, et tilbud eller et råd, eller noe annet som er arbeidsrelatert. Bare ta høyde for ikke å overdrive det. Å invitere ansatte til kontoret din på daglig basis kan være litt for mye, fordi de kanskje ikke er like ærlige og åpne med deg etter en stund, og de kan også miste motivasjonen til å delta på ytterligere møter. Prøv å planlegge alt i henhold til dette, sørg for at møtene varierer, prøv å ikke ta opp de samme emnene igjen og igjen. Ingen liker kjedelige møter, så forsøk å være kreativ, spesifikk og presis med hva som helst du vil snakke om.

Å vite når du skal gjøre det
Prøv å ikke organisere direktemøter når det samtidig er mange andre problemer som flyter rundt arbeidsplassen. Noen ganger kan det være alvorligere saker som du som leder må løse i stedet for å bare sitte og snakke med dine ansatte. Vær oppmerksom på at øyeblikkene når spenningene er høye, så er det akkurat de øyeblikkene som en ekte leder må trenge inn i. Folk kan føle seg frustrert eller uproduktiv, men det er din plikt å motivere og oppmuntre dem til å fortsette. Å vite når man skal organisere møter kan være avgjørende for både deg og dine ansatte, og selv om et personlig møte er mye lettere å avlyse, så ta heller et avdelingsmøte eller et møte med de ansatte på gulvet. Men i enkelte tilfeller er individet mye viktigere enn en gruppen.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler