Tilbake

HVORDAN INSPIRERE DITT PERSONALE

Råd
HVORDAN INSPIRERE DITT PERSONALE

Hver restauranteier drømmer om staben som stadig utvikler seg og som setter mål for seg selv uten stadig påminnelser. Virkeligheten viser imidlertid at de fleste ansatte trenger oppmuntring. Dessverre er det ikke så lett å motivere medarbeiderne til å delta i opplæring, siden flertallet forbinder ordet "læring" med skolen, og bare noen få av dem ønsker å ta seg tid til jobben ved å gjøre det. Den enkleste måten å oppmuntre arbeidstakers deltakelse i opplæring gjør det obligatorisk, men den enkleste måten er ikke alltid den rette. Her er 5 måter å oppmuntre gruppemedlemmene dine til å utvikle sine ferdigheter.

Vær en rollemodell

Du er leder, så du må sette et godt eksempel for andre. Du kan ikke forvente at de ansatte skal forbedre seg, hvis du ikke har høye forventninger til deg selv. For å få fremgang, sett standarden høyt, unngå å være middelmådig. Selvfølgelig fortjener middelmådighet respekt, men du må fokusere på de som hjelper til med å drive virksomheten din, fordi bare de fitteste overlever. Restaurantmarkedet er ekstremt konkurransedyktig, og du må fokusere på de ansatte som hjelper deg med å øke gjennomsnittet.

Tilbring tid med dine ansatte

Bli kjent med dine ansatte, fordi du må kjenne folkene du planlegger å inspirere. Finn ut hvem som er sterkere og svakere, gå inn i noen private samtaler bare for å bygge et forhold med dem alle. Tilbring mer tid med de mer talentfulle medarbeiderne, fordi de trenger mer plass til vekst. Men vær oppmerksom på at alle trenger verdier, oppriktighet og varme, så dette er den evige nøkkelen til suksess.

Vis din kjærlighet

Vær en leder som ikke bare setter pris på hans eller hennes ansatte, men vis det også - la dem føle seg trygge på sitt arbeid, og la dem få vite at du vil at de skal bli så lenge som mulig. Hver medarbeider ville være takknemlig for en dag i en faktisk interessant og nyttig opplæring, hvor de ikke bare kunne få noe praktisk materiale, men ville også bli inspirert og motivert for å bli den beste på jobben. For eksempel kan du invitere en gjestebartender som vil demonstrere noen imponerende triks.

Ikke vær en spion, men hold et vakkert øye

Tilbring litt tid på restauranten med dine ansatte, se dem på jobb, men sørg for at de føler seg komfortable. Mange mennesker blir engstelige mens de overvåkes. Du kan gi noen vennlige tips og råd, men husk alltid å gratulere og rose dem for deres fremgang. Dette vil motivere dem til å utføre bedre. Når du gir dem tilbakemelding, må du alltid møte tête-à-tête, fordi dette forhindrer sladder på arbeidsplassen.

Hør og snakk med dine ansatte

Organiser møter der du vil bytte syn på hovedproblemer, og hvor du kan diskutere alle ferdighetene som er viktige for å lykkes på jobb. Prøv å opprettholde et varmt forhold med dine ansatte, slik at de stoler på deg. En glad ansatt er mer produktiv og mer villig til å forbedre sine ferdigheter. Forklar dine ansatte hvorfor deres innspill hjelper med å løse problemer og bidrar til selskapets forbedring. Ansatte føler seg alltid mer verdsatte når de vet at deres arbeid kan gi mer verdi til selskapet.

Å inspirere personalet til å forbedre sine ferdigheter kan være en kontinuerlig utfordring, men husk: alle har en tendens til å jobbe bedre når de elsker det de gjør. Så en ansatt som er fornøyd med arbeidsmiljøet vil være mer villig til å forbedre hans eller hennes ferdigheter.

 

 

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler