Tilbake

Hvordan Gjenkjenne en Talentfull Kokk?

Bemanning
Hvordan Gjenkjenne en Talentfull Kokk?

Det er noen svært utbredte myter om egenskapene til en talentfull kjøkkenkokk, som sier at store kokker er arrogante og sinte perfeksjonister med mange tatoveringer og som sverger høyt på kjøkkenet. I utgangspunktet rockestjerner som kan oppføre seg hvordan de vil. Heldigvis dør disse stereotypene bort fordi flere og flere mennesker forstår at en kvalitetskokk ikke bare må være talentfull og kreativ, men også være en hyggelig person å jobbe med fordi han er en del av et lag. Så her er noen av de viktigste egenskapene til gode kokker.

Oppmerksom på detaljer

Å være oppmerksom betyr egentlig å være ansvarlig og forsiktig med hva man gjør. En oppmerksom kokk er presis så han eller hun sørger for at hver ingrediens og måling nøye telles i hver tallerken. Men det er noen andre måter å være presis på. For eksempel utfører en ansvarlig kokk alltid strenge renslighetsmålinger for å forhindre muligheten for bakteriell forurensning i mat. Kokkene har mye ansvar som krever oppmerksomhet og nøyaktighet. En kokk må vite når og hvilke ingredienser som skal bestilles. For å oppsummere: En god kokk er en flott mangesysler som holder øye med alt.

Motstandsdyktig mot stress

Et opptatt kjøkken på en sen ettermiddag kan noen ganger virke som et helvete – mye ild og til og med mye røyk, folk som roper til hverandre fordi det er umulig å bli hørt i et vanlig volum på grunn av alle lydene som kommer fra ovnene. Og selvfølgelig, klang fra fat som noen ganger går i stykker. For de fleste av oss vanlige dødelige virker dette som et uutholdelig miljø å jobbe i, men en flott kjøkkenkokk trives i denne atmosfæren. Entusiasmen kommer fra stasjonen for å møte tidsfrister mens du forbereder perfekt utseende retter. Også gode fagfolk kjenner en avgjørende viktig regel – problemer bør aldri bli ignorert, de må løses umiddelbart før de blir større.

Snill og tålmodig med nybegynnere

En kjøkkenkokk er ansvarlig ikke bare for kvaliteten på maten, men også for et positivt arbeidsmiljø. Finn ut om kokken din oppfører seg bra med teamet ditt, og spesielt med de nye medarbeiderne. Det ville være meget bra om kokken ville være generelt godt likt, ha god oppførsel og god utdanning, fordi dette i utgangspunktet garanterer for respekt overfor hvert enkelt lagmedlem. Kokkene dikterer rytmen på kjøkkenet, så hvis de krever en hyggelig atmosfære og høy produktivitet på kjøkkenet, burde de vite og alltid huske hovedregelen: teamet ditt bør hele tiden føle din støtte, slik at de kan stole på deg, og du kan forholde deg til dem. En kokk er ingen uten laget sitt.

Hvis du vil beholde kundene dine glade og fornøyde er det avgjørende for kokken å ha disse egenskapene. Egentlig er sannsynligvis det viktigste hos noen håndverkere hans eller hennes holdning, fordi alt annet kan bli trent opp. Hvis du ser at kokken er dedikert til sin jobb, så kan du være trygg på at kjøkkenet ditt er i gode hender.

 

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler