Tilbake

Hvordan få ditt team til å yte det beste

Råd
Hvordan få ditt team til å yte det beste

Når noen kommer opp med ideen om å gå til en kafé eller en restaurant, tenker de trolig først på mat og hva slags mat de skal spise denne dagen. Når de har bestemt om de skal spise enchiladas eller ramen, diskuterer de andre viktige elementer i restauranten, for eksempel musikk, interiør og plassering.

Så de velger restaurant, går inn og setter seg ned på det mest komfortable bordet. Deretter venter de på ansatte. Etter femten minutter dukker opp en gretten servitør, og spør uvitende om de har valgt hva de skal spise. En av gjestene lurer på om han kunne anbefale noe til en person, som er en stor fan av piquant mat. Servitøren viser bare alle krydrede elementer fra menyen, sier at "alle er gode" og forlater klienten uten svar. Han spør ikke engang om de ønsker å ha noen drinker ved siden av måltidene sine, og virker generelt helt umotivert.

Selv om kundene er enige i at maten var deilig, interiøret stilig og de likte generelt opplevelsen, vr ikke deres anmeldelse veldig positiv. De ga restauranten bare 3 poeng ut av 5 stjerne. Ja, først tenker vi "for en uprofesjonell servitør! "Men vi vet ikke årsaken til denne dårlige ytelsen.

Her er noen tips for å hindre dine gjester fra denne typen opplevelse. Du kan forvente noen magiske råd som du aldri har hørt, men faktisk er det veldig enkelt.

Daglige-ukes konkurranser

Sett opp konkurranser for dine ansatte, slik at de vil forbedre deres ytelse. Men dette trenger ikke nødvendigvis å være kjedelig, fordi det er mange kreative måter å gjøre det på. For eksempel, hver gang lederen ser en god anmeldelse om en bestemt servitør, får de en premie. Det kan være alt fra å annonsere dem som “ukens servitør” for så å gi dem en ekstra fridag. Dette oppfordrer resten av staben til å yte enda bedre.

Si takk

Det er også viktig å tildele dine ansatte når de gjør noe utover call of duty. Dette betyr at du har et dedikert lagmedlem som sannsynligvis elsker sin jobb. Så denne gangen monetære prisen kanskje ikke være det beste valget, fordi penger ikke vil uttrykke din takknemlighet perfekt. Dine ansatte bør vite at du virkelig setter pris på dem som verdifulle teammedlemmer, så bare ærlig takk dem. Du kan spørre hvorfor du burde takke noen for å gjøre jobben sin, men noen ganger er det godt å være hyggelig å dele med en liten bit lykke med andre, fordi dette bringer gode følelser. Ingenting motiverer mer enn en positiv arbeidsplass.

Bare vær snill mot dine ansatte

Prøv å gå inn i skoene deres og forestill deg hvordan de føler seg når de jobber, la oss si tolv timer uten å ha et anstendig måltid eller til og med en pause. En annen ting som kan skape dårlig energi er spillelisten,  spiller restauranten den samme musikken igjen og igjen? Faktisk bør spillelisten være mye lengre enn du kan forestille deg. Det bør være lenge nok til å dekke minst en hel arbeidsuke, så dette gjør ca 600 sanger. Du tror kanskje at dette er altfor lenge, og at det er umulig å finne så mange sanger som ville gå bra sammen, men innsatsen vil definitivt lønne seg. Du kan til og med leie en DJ til å gjøre dette for deg. Dine ansatte, og selvsagt, gjester vil sikkert takke deg for dette.

Møter i kaffebarer

Hvis du pleier å ha tête-à-tête møter med dine ansatte, gjør det i koselige kaffebarer i stedet for å velge arbeidsplassen din. Du kan spørre hvordan møtet på et bestemt sted kan motivere dine ansatte ?! Men det kan absolutt. Du ser, uformelle steder skaper en mer behagelig og avslappende atmosfære, så du kan ha en mer produktiv dialog med samtalepartneren din. Avslappede mennesker har en tendens til å være mer åpenbare, noe som fører til en bedre gjensidig forståelse. Hvis du uttrykker litt kritikk, kan din medarbeider reagere mer rolig i et uformelt miljø enn i restauranten, hvor andre kolleger kan høre hva dere snakker om. Det blir lettere for dem å tenke og dele deres egen mening, når de er fri for spenning. En person som føler seg trygg som ansatt, kan gjøre en større innsats på jobben sin. Du kan også gi en liten godbit ved å betale for kaffe.

Tilbyr et gratis måltid

Ikke glem at du driver en restaurant og bør tilby ansatte et gratis måltid minst en gang i uken. Hvis bedriften din lykkes, tilbyr du et måltid hver dag. Dine ansatte vil utføre bedre når de ikke sulter. Det trenger ikke å være det dyreste måltidet i menyen, men et friskt og sunt måltid vil gjøre sitt arbeid. Du kan også vise vennlighet ved å spørre om din ansatt er vegetarianer, veganer eller intolerant mot bestemte matvarer.

Hensikten med alle disse bevegelsene eller aktivitetene er å bli bedre kjent med hverandre. Vanligvis jobber ansatte dårligere i jobber der de føler seg uerfarne, hvor de er dårlig betalt og generelt ikke har noen sammenheng med arbeidsgivere eller minst ledere.  Du må opprette en familie som arbeider for et felles mål, og dette vil løse problemet med utilfredse kunder og deres dårlige anmeldelser.

 

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler