Tilbake

Virtuell rekruttering. Er det den nye normalen?

Råd
Virtuell rekruttering. Er det den nye normalen?

Vi blir fortalt at det er vi som skaper moderne historie. Med rask urbanisering og teknologisk utvikling har vår verden endret seg raskt og er mye annerledes enn den pleide å være for 100 år siden. Endringene som tidligere ville ha krevd år med tilpasning, har nå blitt en del av vårt daglige liv i løpet av uker og måneder. Etter år 2020 har de vanlige økonomiske og pedagogiske systemene endret seg, og det samme har alt. Ledere av selskaper reiser ikke lenger til forskjellige land for et møte. Elever over hele verden sitter ikke lenger for å lære i klasserommene sine. Å administrere en bedrift tok drastiske justeringer, og rekrutteringsprosessen har også. Hvordan får vi kontakt med fremtidige ansatte i en tid full av usikkerhet?

 

Forbedre mangfoldet i arbeidsmiljøet ditt.

 

For ikke så lenge siden lette vi etter arbeidere rundt om i lokalsamfunnet. Hvis en ansatt kom fra en annen region, var det viktig for dem å flytte dit selskapet befant seg. Store selskaper og små selskaper ansatte folk og forventet at de skulle være på kontoret eller på campus hver dag, og jobbet helt på ett sted. Men da alle sto overfor globale nedstengninger og karantener som begrenser reiser; land og nasjoner ble nærmere hverandre enn noen gang før. Personalavdelinger er ikke lenger begrenset av geografiske steder. De kan se etter den beste passformen for sin virksomhet over hele verden, da vi alle har tilpasset oss å jobbe hjemmefra. Det spiller ingen rolle hvor du befinner deg nå hvis du kan gjøre arbeidet ditt effektivt. Hovedrådene for rekrutterere i år er ikke å være begrenset mens du leter etter den beste spesialisten. Moderne teknologi gir oss uendelige muligheter til å få kontakt med mulige kandidater hvor som helst. Å ansette ansatte fra hele verden øker også det kulturelle mangfoldet i selskapet ditt. Dette mangfoldet kan dra nytte av deg på mange måter, fra å gi perspektiver og forskjellige synspunkter for markedsføringsstrategier og idédugnadsøkter, til å forbedre kulturell bevissthet i selskapet.

 

Oppdag nye plattformer for å legge ut jobbtilbudet ditt.

 

På samme måte som det er så enkelt å holde kontakten med mennesker digitalt, gjør det også utrolig enkelt å dele jobbtilbud. Online jobbtavler var populære, men i dag gir internett oss et stort, globalt rom for medarbeiderjakt. Vurder å plassere noen av jobbtilbudene dine på Facebook-grupper, kanaler i FB Messenger, osv. Mange samfunn, klubber, universiteter og aktivister samles nå i den digitale verden. Det er så mange verktøy for å rekruttere innen chatter, grupper, videokonferanser, live streams og forskjellige sosiale medier. Dette er din sjanse til å legge ut et jobbtilbud på det stedet det må være, ved å finne stedet der målgruppen din bruker tiden sin på nettet. I tillegg til publikasjonen på elektroniske jobbtavler som skriver et innlegg på din personlige LinkedIn-side, kan du for eksempel samle noen personlige anbefalinger fra nettverket. Plasser også jobbtilbudet på selskapets offisielle LinkedIn-side, slik at kandidatene kan søke direkte fra nettstedet. Sist, men ikke minst, er selvfølgelig Facebook. Trenger du en ansatt for inngangsnivåjobben eller en praktikant? Se etter universiteter i ditt område, vanligvis har utdanningsinstitusjoner spesielle sider på sosiale medier der studentene kan søke etter jobben. Koble deg til gjennom universitetsgrupper og gjør studentene oppmerksomme på muligheten du har å tilby.      

 

Virtuell rekruttering er den nye normalen.

 

Faktisk vil den elektroniske ansettelsesprosessen sannsynligvis fortsette å være med oss i lang tid, da den allerede til og med har blitt en del av vår vanlige daglige rekrutteringsprosess. Disse endringene i medarbeiderjakt sparer også penger og tid for selskaper; på individuelle møter, transport og catering for å liste opp noen få. I fremtiden vil det sannsynligvis være opp til HR-spesialisten å bestemme hvilken modell som foretrekkes for å gjennomføre rekrutterings- og ansettelsesprosessen. Intervju og innledende oppgaver kan for eksempel holdes helt online for stillinger på mindre nivå. På den annen side, mens du velger kandidater til leder- eller lederstillingen, vil prosessen mest sannsynlig bli håndtert i dobbel form, og kombinere online og personlige møter.

 

Talentjakt i dag er ingenting som det pleide å være tidligere år. Bedrifter og organisasjoner har måttet tilpasse seg de moderne realitetene og overføre det meste av arbeidet sitt på nettet. Hybrid arbeidsflyt, moduser på stedet/utenfor stedet, virtuelle intervjuer i stedet for vanlige person-til-person-møter har også påvirket personalstrategier. Moderne rekrutteringsspesialister har nå mange nye teknologier og plattformer for å forbedre sitt arbeid i våre stadig skiftende tider. I 2021 har ikke rekruttering de samme grensene. Den former en mangfoldig, komfortabel og sammensatt arbeidskultur.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler