Tilbake

Viktige Emner å Snakke Om Når Du Har Valgt En Utenlandsk Ansatt

Informasjon
Viktige Emner å Snakke Om Når Du Har Valgt En Utenlandsk Ansatt

Hvis du skal ansette en utenlandsk arbeidstaker er Soprana Personnel International det perfekte stedet for deg, fordi det vil finne deg den rette personen du trenger. Men når personen kommer til din arbeidsplass må du sørge for at han tilpasser seg det nye arbeidsmiljøet. Å arbeide med en utenlandsk arbeidstaker kan være litt utfordrende, ikke bare for deg, men også for de andre ansatte. Men etter å ha fulgt disse tipsene og snakker om dem med din nye medarbeider blir hele prosessen enklere for deg. Så la oss begynne!

Kultur

En person som har flyttet til et fremmed land bør huske at miljøet kan være svært forskjellig fra det han eller hun var vant til. Starter fra manerer og bevegelser og slutter med arbeidstid. Han eller hun burde være forberedt på å justere sin oppførsel, og ikke forvente at alle skal være slik de forutsier at de er. Sannsynligvis det beste du kan råde din medarbeider å gjøre er å lese om kulturen og menneskene, og deretter å observere dem. For eksempel vil det være smart å lese om hva som er vanlig småprat i det aktuelle landet.

Språk

Sannsynligvis er språket en av de viktigste tingene når du kommer til et fremmed land. Jobben avhenger av det, hvis en medarbeider er pålagt å snakke det lokale språket, men det er uansett viktig at kandidaten kan kommunisere med sine medarbeidere. Ikke alle er avhengige av å lære fremmedspråk, men det er et ubestridelig faktum at det gjør det lettere å akklimatisere til et nytt land og samfunn. Som den italienske filmregissøren Federico Fellini sa en gang: "Et annet språk er en annen visjon om livet." Å snakke på minst noen få språk bidrar til å forstå andres hjerter, fordi hvert språk har sin egen måte å uttrykke seg på.

Arbeidsstiler

Arbeid i et fremmed land er ikke det samme som å ha besøkt det bestemte landet. Hver liten arbeidsplass har sine egne regler og avtaler, så bare forestill deg hvilket kulturelt støt det kan være for en person når han blir med på et nytt lag i et ukjent miljø! Du bør fortelle personen at han eller hun må være forberedt på noen endringer, og at de skal være fleksible og ivrige etter å lære (eller i det minste tilpasse seg) en ny arbeidsstil. Arbeidsformene varierer vanligvis fra land til land, fordi det er knyttet til temperamentet. Noen steder fullfører folk først sin oppgave og bare da tar seg en pause, andre steder er de langsommere og mer avslappet. Det er viktig å respektere alle, så det betyr at hver arbeidsstil er den rette.

Mangfold

Det er ingen hemmelighet at verden i dag er blitt ekstremt mangfoldig. Mangfold inkluderer forskjeller i rase, kjønn, alder, fysisk evne, utdanning, økonomi, seksualitet, familieliv, religion og hobbyer. Mangfold er et tema som bør dekkes med dine ansatte, spesielt de nye, fordi dette bidrar til å redusere diskriminering på jobben. Det kan ikke være lett å snakke om det, men folk blir mer empatisk mot hverandre når de ser at de andre er mer like enn forskjellige fra dem. Det blir mye lettere å forstå andre når du kan forholde deg til ham eller henne. Forståelse av mangfold gjør deg til en mer tolerant person, og det er lettere å gjøre det når du tenker på noen fra ditt eget miljø som skiller seg ut fra andre. Når vi forstår andre skaper vi et ekte arbeidsplassdiversitet som bringer ulike perspektiver og bidrar til å forstå kundene bedre. Dette er ekstremt viktig i enhver bedrift.

Dette er trolig de viktigste temaene du vil diskutere med din utenlandske medarbeider. Han eller hun ville definitivt føle seg mye bedre hvis du vil introdusere dem for sine kolleger. Du kan også be en av gruppemedlemmene om å være mentor i en eller to måneder, slik at din nybegynner raskt og rolig kan absorbere all ny informasjon på jobben. Bare husk, folk er forskjellige, og noen av dem tilpasser seg raskere, og de andre krever mer tid for det, så vær tålmodig og lykke til!

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler