Tilbake

Topp 5 ting enhver CEO trenger å planlegge under ansettelsen av et nytt team og etablering av juridisk enhet

Råd
Topp 5 ting enhver CEO trenger å planlegge under ansettelsen av et nytt team og etablering av juridisk enhet

Før du starter et selskap, bør du evaluere og velge den typen virksomhet som passer best for deg med hensyn til de juridiske og økonomiske aspektene. Dette påvirker ikke bare mengden av nødvendig egenkapitalfinansiering, men også selskapets juridiske status sammen med andre forretningsrelaterte bekymringer. Det er også mange ting å huske på, spesielt når du er ansvarlig for å ansette folk. Her finner du de viktigste tingene du bør være klar over.

 

De juridiske standardene for etablering, juridisk status, ledelsesrepresentanter og restrukturering av ulike typer selskaper i Litauen er fastsatt i sivilloven i Republikken Litauen. Enhver virksomhet som arbeider i Litauen har nå de juridiske rettighetene til en juridisk borger, basert på gjeldende sivilkodeks. Disse juridiske enhetene er selskaper, byråer eller organisasjoner som har muligheten til å eie og håndheve rettigheter og ansvarsevner under sitt eget navn. 

 

1. Ulike typer forretningsenheter

 

Ethvert selskap eller byrå med juridiske rettigheter og forpliktelser, inkludert skatteinnleveringer, omtales som en juridisk enhet. Det er et selskap som kan inngå forhandlinger som leverandør eller selger, samt ta rettslige skritt i retten.

 

Investorer har muligheten til å danne et aksjeselskap, et allmennaksjeselskap, et individuelt selskap, et felles partnerskap, et ansvarligpartnerskap, en liten bedrift, et samarbeid, et landbruksselskap, en filial eller et representativt byrå. Offentlige og private aksjeselskaper, samt regionale eller representative kontorer, er den mest populære typen selskap for internasjonale investorer i Litauen.

 

2. Bakgrunnssjekker for ansatte

  • Medisinske kontroller

Helseundersøkelser kreves for disse klassene av arbeidstakere på ansettelsestidspunktet og med jevne mellomrom gjennom hele ansettelsesavtalens varighet: arbeidstakere under 18 år; personell hvis miljørisikovurdering på arbeidsplassen indikerer at det er eller kan være en trussel mot deres liv eller helse; ansatte ansatt for nattetid eller skiftarbeidere.

  • Graderingskontroller

Relasjons- og gradskontroll er tillatt, med unntak av et referansesøk fra en nåværende jobb, som krever tillatelse fra den ansatte.

  • Kriminaljournal sjekker

Arbeidsgivere har generelt forbud mot å gjøre kriminelle bakgrunnskontroller av ansatte, med unntak av sjeldne juridiske situasjoner.

 

3. Kontrakttyper for prosjekt

 

Åpen arbeidskontrakt er den vanligste formen for jobbavtaler i Litauen (inngått på ubestemt tid). Selv om det, basert på selskapets behov, er det en rekke andre former for arbeidskontrakter å vurdere.

 

Faste ansettelsesvilkår kan signeres i en bestemt tidsperiode, men aldri mer enn to år for samme type jobb og fem år for en rekke jobber. Langsiktige jobbkontrakter utgjør opptil 20 % av alle arbeidskontrakter hvis de er for en jobb av pågående type.

 

Sesongbaserte jobbordninger gjøres med det formål å gjøre sesongoppgaver. Sesongjobber er de som på grunn av miljømessige og klimatiske forhold bare gjøres over slike sykluser / årstider på ikke mer enn åtte måneder innen en periode på tolv etterfølgende måneder.

 

En midlertidig arbeidsavtale kan signeres i en bestemt tidsperiode, der den midlertidige arbeideren kan utføre arbeidsoppgaver.

 

Når en person ansettes for å få ferdighetssettene som kreves for jobben av en passende opplæringskontrakt, kan det opprettes en arbeidskontrakt for lærling.

 

En jobbdelingskontrakt betyr at to kolleger kan bli enige med veilederen om å dele én jobbrolle.

 

Prosjektjobbkontrakten er en spesifisert ansettelsesavtale der arbeidstakeren samtykker i å utføre sine arbeidsoppgaver med det formål å oppnå et bestemt prosjekts mål og å jobbe innen fastsatte timer på ens arbeidsplass eller andre steder.

 

En jobbavtale med flere arbeidsgivere krever at en ansatt signerer et jobbtilbud med to eller flere selskaper hvis den ansattes ansvar tilsier dette.

 

4. Bruk av juridisk språk

 

Papirarbeid knyttet til menneskelige ressurser (f.eks. arbeidsordninger, forskrifter osv.) skal skrives på litauisk eller litauisk og et annet språk som partene er enige om.

 

5. Ledelsens lovkoder

 

I henhold til sin unike stilling er administrerende direktører underlagt ikke-standardbestemmelser som gjelder for alle arbeidstakere, for eksempel regler om overtidsbetaling, tidtaking og oppsigelse av jobbkontrakter.

 

Styremedlemmer har rett til selskapsforpliktelser som de er ansvarlige for angående selskapets overholdelse av juridiske prinsipper.

 

Ledere for selskaper (administrerende direktører) i Litauen har en dobbel rolle: Regelverket pålegger en plikt til å inngå arbeidsavtaler med dem og opplyse at administrerende direktører er ansvarlige for ansatte i samsvar med arbeidspolitikken.

 

Litauisk arbeidsrett har også særskilte bestemmelser for arbeidsgivere med klassifisering av tilsynsansatte når det gjelder overtidsbetaling. Likevel er andelen slike arbeidstakere i sektoren liten, med et anslag på mindre enn 20% av alt personell klassifisert som tilsynspersonell.

 

Det gjør en synlig forskjell for et selskap å kunne overvåke kontorposter. Det hjelper deg ikke bare med å forstå hvordan dine ansatte samhandler med informasjonen din, men det vil også oppmuntre deg til å forbedre dokumentasjonen din. Dette er også utrolig enkelt å holde oversikt over den juridiske siden av virksomheten og å gi arbeiderne dine alle nødvendige dokumenter for deres offisielle ansettelse.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler