Tilbake

Rekrutteringstrender - Videointervju

Råd
Rekrutteringstrender - Videointervju

Planeten står overfor kaos på alle sfærer som følge av koronaviruset, og ansettelser er ikke noe unntak. Hvilken effekt har den globale helsekrisen hatt på rekrutteringen, og hvordan vil talentjakten ha justert seg etter at krisen har gått? COVID-19 hadde forvandlet rekrutteringen på et øyeblikk, og nå er videokommunikasjon en ny normal på daglig basis. Her er noen nyttige fremgangsmåter for hvordan du gjennomfører et vellykket intervju med dine fremtidige ansatte.

 

Virusutbruddet har endret et stort segment av arbeidsstyrken på uventede måter. Ansatte gjør stuene sine om til arbeidsplasser samtidig som de balanserer foreldre, sosiale og personlige liv. Ekstern sysselsetting har blitt dagens standard som følge av distanseringstrinn og andre forebyggende tiltak. Det er et år siden selskaper begynte å opprettholde sin virksomhet på nettet, og det forventes at næringslivet aldri kan gå tilbake til å jobbe helt offline. Både ledere og ansatte har måttet skaffe seg et nytt sett med myke og harde ferdigheter for å få den nye tilnærmingen til jobbene sine til å fungere, spesielt i å ansette ledere.

 

Effektiv programvare er nå tilgjengelig for å hjelpe organisasjoner som ønsker å rekruttere. Virtuell rekruttering er en populær måte å fortsette å ansette prosedyrer fremover mens du holder rekrutterere og søkere trygge og sunne. Selv om overgangen kan være vanskelig i begynnelsen, beviser talentledelseseksperter at de er opp til utfordringen. Faktiske telefonintervjuer vil fortsette, men ansikt til ansikt intervjuer vil nå bli gjennomført eksternt. Mange arbeidsgivere gir søkere muligheten til videointervjuer så raskt som mulig for å redusere leietiden. Mens noen selskaper ønsker å vente på et offline intervju, er andre bekymret for å miste søkere til en konkurrent mens de forsinker prosessen. Mange ledere, HR-fagfolk og de som ansetter har fortsatt mange viktige spørsmål. Hvordan velger jeg vellykkede ansatte på nettet? Hvilke teknikker for å evaluere en kandidats integritet kan brukes under et eksternt intervju? Er det mulig for alle arbeidstakere å jobbe hjemmefra?

 

Det elektroniske intervjuformatet kan ha en rekke fordeler, hvorav det første er at det kan bidra til å spare tid og penger. Avbrudd, frakobling, flimrende bakgrunner, hengende lyd eller langsom video påvirker alle konsistensen og kvaliteten på intervjuet. Disse distraksjonene bør fjernes for å være forberedt på intervjuet med minst avbrudd.

 

Pålitelig teknologi er viktig. Rekrutterere som er nye på videointervjuplattformer, bør følge de beste fremgangsmåtene og sjekke programmet før de møter en jobbsøker. Sørg for å forberede deg til en videosamtale akkurat som du ville være for et faktisk personlig intervju, lære mer om kandidaten din, se gjennom CVen og porteføljen deres. Ikke glem å sende en innbydende e-post til kandidaten din med noen instruksjoner om hvordan du bruker og forbereder programvare for intervjuet med selskapet ditt.

 

I tillegg er det en sterk fordel med online rekruttering fordi du har en sjanse til å se kandidatens personlighet. Selvfølgelig prøver vi alltid å vise våre beste sider i jobbintervjuer, men når personen ikke er så klar over at de blir overvåket, kan du bedre se deres virkelige selv. Du kan være i stand til å observere kandidaten mens han / hun tror ingen ser på dem. For eksempel, hvis du må ta en samtale eller annet planlagt avbrudd under intervjuet utenfor skjermen, men holde videoen aktiv. Søkeren slapper av og blir naturlig mens du venter. Dette er en fantastisk sjanse til å observere hvordan din fremtidige medarbeider oppfører seg når det er komfortabelt.

 

Du kan også bruke noen spesifikke spørsmål for å forstå søkerens personlighet og evner. Undersøk den første og mest kritiske kvaliteten, ansvarlighet, som inkluderer evnen til å jobbe uten konstant kontroll av lederen. Denne funksjonen er veldig viktig ettersom flertallet av ansatte opererer eksternt og uavhengig.  Still spørsmål som "Hvorfor er visse mennesker gode i karrieren din (stillingen søkeren søker på) og andre ikke er det?" Lytt nøye fordi du kan finne ut deres disposisjon og holdning ved å analysere spørsmålene i begrepet "locus control". Locus av kontroll er i hvilken grad folk tror at de har kontroll over utfallet av hendelser i deres liv, i motsetning til eksterne krefter (utover deres innflytelse).

 

Til slutt er disiplin en viktig ferdighet for en ekstern arbeidstaker, sjekk tidsstyringsprioriteringsferdighetene til den rekrutterte ansatte igjen ved å stille spørsmål. Du kan for eksempel gjøre en rask test ved å spørre : "Hvilke kriterier bruker du for å vurdere relevansen av oppgaver?" eller "Du har følgende oppgaver i løpet av dagen, hva er handlingsplanen din?"

 

I oppsummering har videointervju mange fordeler som i stor grad kan være til nytte for selskapet ditt. Fra evnen til å tydeligere se kandidatenes personligheter til å redusere kostnadene ved rekrutteringsprosessen, kan online intervju være veldig nyttig. Ved å stille oppmerksomme spørsmål og analysere svar, vil intervjuprosessen føles mye det samme enten online eller ansikt til ansikt, slik at vellykket rekruttering av eksemplariske ansatte.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler