Tilbake

Langsiktig Gen Z-ansatt: De rette stegene for å holde TikTok-generasjonen forpliktet til karriere

Informasjon
Langsiktig Gen Z-ansatt: De rette stegene for å holde TikTok-generasjonen forpliktet til karriere

Det økende antallet Gen Z-arbeidere endrer måten virksomheter opererer på, men arbeidsgivere sliter med å beholde nye ansatte. Eksperter anbefaler å fokusere på ansattes følelsesmessige velvære, fleksibilitet på arbeidsplassen og å kommunisere bedriftsverdier tydeligere for å holde en ny generasjon medarbeidere engasjert.

 

27. oktober 2022.

 

Gen Z og millennials – den eldre generasjonen – dominerer nå arbeidsstyrken og vil utgjøre 30 prosent av alle arbeidere innen 2030. Gen Z-arbeidere har en tendens til å bytte jobb oftere og er mindre interessert i å ofre for selskapet enn tidligere generasjoner. Denne profesjonelle oppførselen oppmuntrer ledere til å komme opp med nye strategier for å beholde ansatte.

 

Overraskende effekt av pandemien - reduserte karriereambisjoner

 

Virkningen av pandemien og vektleggingen av personlig helse og velvære er utfordrende lønns- og karrierestabilitet som nøkkelmotivatorer. Tid utenfor jobben og evnen til å drive med hobbyer er like viktig som selve arbeidet. Diana Blažaitienė, ekspert og grunnlegger av rekrutterings- og ansettelsesløsningsbyrået Soprana Personnel International, ser Gen Z-måter å jobbe på som et sentralt øyeblikk.

 

"Arbeidsgivere må vurdere at pandemien har fått mange mennesker, spesielt generasjon Z, til å revurdere verdiene sine. De er ikke lenger tilbøyelige til å gjøre mer enn stillingsbeskrivelsene deres - høye karriereambisjoner viker for å unngå unødvendig stress, utbrenthet og bruke mer tid med sine kjære," sier Blažaitienė. Ifølge Blažaitienė, påvirket pandemien alle generasjoner av arbeidere, inkludert Gen Z, med varige effekter på mental helse og produktivitet. Videre fortalte Blažaitienė "Derfor må arbeidsgivere sette et sterkere fokus på det følelsesmessige velværet til ansatte, som personlig tilknytning, motiverende ordninger som tar vare på fysisk og mental form, samt ekstra fridager,".

 

Fleksibel arbeidsplass — en ny normal

 

Det er forutsigbart at selskaper vil pådra seg betydelige tap fra denne nye arbeidsstyrkens atferd – noe som krever betydelige ressurser for å screene og rekruttere potensielle arbeidstakere, on-bording og lære opp nye ansatte. Selv om dagene med å jobbe i et selskap frem til pensjonsalder er over, kan det å miste ansatte tidlig i karrieren være skadelig på mange måter, og det er derfor nye strategier for å beholde ansatte må implementeres. For å svare på spørsmålet om hvorfor Gen Zere ikke er motivert av de vanlige fordelene knyttet til karriereutvikling, nevner eksperter en rekke årsaker, inkludert mangel på fleksibilitet.

 

"Først av alt – fleksible arbeidsforhold. Blažaitienė sier balanse mellom arbeid og privatliv er avgjørende for Gen Z-ansatte, og selskaper som tilbyr fleksibilitet er definitivt mer attraktive for potensielle kandidater.
 

En generasjon som bryr seg om selskapets etikk

 

Ettersom Gen Zere fortsetter å reflektere over deres større livsformål, gjelder den samme tilnærmingen for arbeidsgivere. De har klare verdier om at selskapet skal oppføre seg etisk, engasjere seg i positiv sosial endring og ta opp miljøspørsmål.

 

Ifølge Blažaitienė vil selskaper som ikke klarer å kommunisere sine verdier offentlig lide mest. "Denne generasjonen endrer måten vi jobber på. Arbeidsgivere må tilpasse virksomhetene sine for å forbli konkurransedyktige og tiltrekke seg talenter. Og, viktigst av alt, omfavne disse endringene, ikke for å glede Gen Z-ansatte, men for å sette i gang endring. En ny tilnærming er nødvendig for å koble sammen, motivere og ta vare på denne unge arbeidsstyrken,” konkluderte ekspertene.

 

Publisert:

https://www.empreendedor.com/geracao-z-muda-conceito-de-trabalho/

https://www.werf-en.nl/hoe-stress-het-personeelstekort-steeds-verder-aan-het-vergroten-is/

https://business.express/long-term-gen-z-employee-right-steps-to-keep-tiktok-generation-committed-to-career/

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler