Tilbake

Hvorfor skal du søke etter unge talenter?

Informasjon
Hvorfor skal du søke etter unge talenter?

Det er blitt trendy å søke hver eneste mulige ledige stilling. Enten den samsvarer med kravene eller ikke, så sender folk likevel inn en søknad. Interessant nok er de fleste av disse menneskene mellom 18-25 år gamle. Så det er ikke noen stor overraskelse at mange ledere er skeptiske mot unge mennesker siden de fleste av de unge søkerne mangler ferdigheter og kunnskaper som kreves for den aktuelle stillingen. Dette er en av hovedgrunnene til at selskaper ser etter hjelp fra ulike personellrekrutteringsbyråer som nøye vil velge ut riktig kandidat for den aktuelle stillingen. Men unge kandidater har sine sterke sider. Men hvilke er det?


Teknologi-guruer

I dag lever vi i en teknologisk hverdag. Hvert kontor har minst ett teknologisk apparat som gir en enorm verdi. De fleste operasjonene gjøres via Internett, enten det er et intervju med kunden eller kandidaten, en presentasjon på den store projektoren eller en konferansesamtale via mobiltelefon, så dreier alt seg om teknologi. For å være dyktig med slikt utstyr trenger man mye øvelse, men for de unge er det naturlig. De har vokst opp omgitt av teknologi, så for deg, en leder, er dette bra, siden du ikke trenger å bruke ekstra tid og krefter når du lærer dem opp. Faktisk er tiden det tar en eldre ansatt å mestre et teknologisk apparat, langt fra det som trengs for en yngre person.


Positiv tilnærming

Det er en merkelig stereotype som sier at unge mangler motivasjon for å jobbe. Vel, ifølge et eksperiment utført i Storbritannia søker de fleste i alderen 18-25 aktivt på jobb, og deres største motivasjon er uavhengighet. Ja, yngre mennesker kan være litt mer «kaotiske» og «over alt» enn en eldre ansatt, men det er ikke fordi de har dårlige intensjoner. De setter stor pris på enhver gitt mulighet.


Mobilitet
Yngre ansatte er svært mobile fordi de ikke er redde for noen form for arbeid, selv om det ikke krever mye ferdighet, så er de fortsatt opptatt av det. De ser det ikke som et problem når det kreves å flytte fra ett sted til et annet, fordi når det er en jobb som må gjøres, så vil de gjøre det. Uansett arbeid; enten det er på bussen, på et fly, i en kaffebar eller i en offentlig park. Faktisk kan arbeid «på farten» faktisk øke nivåene av produktivitet og motivasjon. Så, så lenge jobben blir gjort, er det det viktigste.


Spare penger

Det stemmer at du kan faktisk kan spare penger ved å ansetter en ung medarbeider. Dette skyldes at et ungt talent med potensial ikke har noe problem med å starte med en lavere lønn, mens en eldre, mer erfaren medarbeider, kan be om en høy lønn med en gang. Selvfølgelig, jo lengre de jobber, desto mer penger vil de ha, men når de vil be om en lønnsøke, vil de være fortjent den.


Det er viktig å forstå at det er mange unge som venter på sin sjanse, og du bør gi dem den muligheten. Det betyr imidlertid ikke at du skal begynne å ansette unge talenter i øst og vest. Det tar tid, og den potensielle kandidaten skal alltid evalueres nøye før kontrakten blir tilbudt. Det er derfor et personellrekrutteringsbyrå er stedet å gå, fordi det er vår jobb å hjelpe deg med å velge den beste kandidaten som vil oppfylle alle dine krav til den aktuelle stillingen. Vi er her for å anbefale, gi råd og hjelpe deg med å hente inn den personen du ønsker.


 

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler