Tilbake

Hvorfor er det viktig å ha gode kjøkkensjefer

Bemanning
Hvorfor er det viktig å ha gode kjøkkensjefer

Suksessen til en god restaurant er svært avhengig av personalet, men et skikkelig godt personalet vil ikke jobbe et sted uten en dyktig kjøkkensjef. Kjøkkensjefen er stjernen i restauranten, og er nøkkelpersonen for å tiltrekke en restaurant flere kunder. Hvis du ikke lykkes med å velge en dyktig kjøkkensjef, kan virksomheten din rett og slett bli ødelagt. Kjøkkensjefen er personen som organiserer alt arbeidet på kjøkkenet, og han er koblingen mellom eier av restauranten og de øvrige ansatte. En kjøkkensjef kan sammenlignes med en dirigent i et orkester, det betyr at suksessen til restauranten høyt avhenger av ham.

Kjøkkensjefen sparer penger

En av de viktigste egenskapene en god kjøkkensjef har, er å bygge intelligens i organisasjonen, som krever ferdigheter i matte. Smarte kjøkkensjefer vet hvordan man sparer ingredienser og får mest mulig utbytte av dem. De kan raskt beregne kostprisene selv uten å gi den nødvendige informasjonen, fordi de er i stand til å kontrollere størrelsen på porsjonene, dette fører til nøyaktig sammensatte profitable menyer. For eksempel kan kjøkkensjefen bruke ligninger for å estimere hvor mange kremer brûléer, som kan fremstilles med 27 eggeplommer. Selv når kokker bestemmer seg for å tenke utenfor boksen og ikke akkurat holder seg til den opprinnelige oppskriften, er matte nyttig for å sikre at de riktige proporsjonene opprettholdes. Matematikk kan være fordelaktig når man konverterer målinger (gram til gram, kopper til milliliter osv.) På en slik måte blir ikke ingrediensene ikke bortkastet, resultatet er både miljø og penger blir spart.

Han lager mat som gir vann i munnen

Mange talentfulle kjøkkensjefer er utdannet fra matlagingsskoler, hvor de hadde kjøkkenkjemi og biologi klasser. Harvard John A. Paulson School of Engineering og Applied Sciences hadde forelesninger om "Energy, Temperature, Heat" eller "Medical Technology Producing Hamburgers" (https://www.seas.harvard.edu/science-and-cooking-2016). Disse kjøkkenguruene bruker en rekke kjemiske reaksjoner i deres daglige arbeid. For eksempel er de kjent med prosessen med sfærifisering, en teknikk når en smakfull væske formes til en kule. Det er en verdifull ferdighet i å skape teksturer i de fleste retter. Biologi kan bidra til å oppdage bestemte matkombinasjoner, som er mest appetittvekkende til en større gruppe mennesker.

Kjøkkensjefen har fokus på team

En god kjøkkensjef kan lede laget, fordi han forstår og lytter til hver medarbeider. Han er i stand til å forstå restaurantmerket, så han klarer å skape en gunstig meny, der identiteten til restauranten blir vedvarende. En profesjonell kjøkkensjef går frem som et eksempel for alle ansatte, fordi han dikterer prosessen på kjøkkenet. Kjøkkensjefen skal kjenne alle svarene og de ansatte vil ikke ta kjøkkensjefen alvorlig, før kjøkkensjefen tydelig mestret det tekniske håndverket av matlaging i stressende og anstrengte situasjoner. Faktisk sier flere flere kjøkkensjefer med Michelin stjerne, at stress er gunstig for jobben. Sitat fra Gordon Ramsay, "jeg tror presset er sunt, og svært få kan håndtere det”

Kjøkkensjefen vil spare tid, og tiden er penger

Nesten hver profesjonell kjøkkensjef kan stolt si at han er organisert, fordi det forhindrer dem fra å bli distrahert. Før du starter en ny tallerken, plasserer kjøkkensjefen hvert komponent på sitt rette sted, slik kan kjøkkensjefen bokstavelig talt beveger seg bare noen få centimeter. På den måten fokuserer de på kvalitet, og unngår å gå rundt i sirkler mens de leter etter basilikum. I et velorganisert kjøkken er det mindre sjanse for at noe kan gå galt. En organisert kjøkkensjef sparer tid, og det betyr at de kan bruke fritiden sin til å skape noe av verdi, som en ny tallerken.

Det er viktig å velge riktig kjøkkensjef, fordi de ikke vil skuffe deg.
Er det noe mer verdifullt i virksomheten enn tillit?
Mange restauranter mislykkes, fordi de har så dårlige standarder på produktene som forlater kjøkkenet. Dette skyldes igjen at alt som leveres starter på toppen, nettopp hos kjøkkensjefen. 

Dette skjer ikke med deg, hvis du velger riktig kjøkkensjef, fordi de vil sette høye standarder for selskapets kultur.

 

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler