Tilbake

Hvordan unngå profesjonell utbrenthet om sommeren? Ekspert innen eksternt arbeid forklarer

Informasjon
Hvordan unngå profesjonell utbrenthet om sommeren? Ekspert innen eksternt arbeid forklarer

Sommersesongen kan bringe visse utfordringer for enslige mødre som må sjonglere barn hjemme og karriere. Planlegging, opprettholde et sunt forhold mellom arbeid og liv og vurdere hvordan man skal nærme seg hybridarbeid er noen av de ekspert-anbefalte løsningene for å redusere utbrenthet og forhøyede stressnivåer.

 

4. juli 2022.

 

53% av kvinnene rapporterer økte nivåer av stress, mens 46% innrømmer at de føler seg utbrent. Gitt at mange yrkesaktive kvinner også er mødre som forventes å sjonglere yrkes- og familieliv, kan sommeren vise seg å bli enda mer utfordrende på grunn av skoleferien.

 

Diana Blažaitienė, ekspert på fjernarbeid og grunnlegger av Soprana Personnel International, et byrå for rekrutterings- og leieløsninger, sier at det er måter kvinner kan kombinere familien og karrieren på om sommeren, og redusere belastningen på deres mentale helse.

 

Planlegg godt for å forutse potensielle situasjoner

 

Eksperten oppfordrer til å begynne å planlegge skoleferien på forhånd for å holde stresset som kommer fra omsorg av barna utenfor skolen i arbeidsuken unna.

 

«Å planlegge tiden ned til de minste detaljene – måltider, aktiviteter, avtaler, viktige telefonnumre, nødkontakter – gir sikkerhet for at alle dagens hendelser blir ivaretatt. Kalenderen eller agendaen kan plasseres et sted hele familien kan se og referere til den, sa Blažaitienė. "Samtidig kan det være lurt at planen ikke er overfylt av aktiviteter - én viktig oppgave per dag er nok til å ikke la stresset ta overhånd."

 

Blažaitienė anbefaler å dele agendaen med familiemedlemmene, spesielt barna, og gjøre dem til allierte i sommerferien. "Hvis barna vet om deres daglige timeplan og hva som forventes av dem, kan de føle en større ansvarlighet, og vil derfor være mer villige til å hjelpe."

 

Behovet for å etablere hybride arbeidsregler

 

Fleksibelt fjernarbeid er kanskje ikke et alternativ for arbeidende mødre, da det i noen tilfeller kan bety at de går glipp av betydelige faglige vekstmuligheter. Samtidig kan de føle at de anstrenger seg mer på jobben mens de tar mer ansvar hjemme. Selv om det kanskje ikke er mulig å bytte tilbake til fullt arbeid på stedet med barn som bor på skolen om sommeren, mener Blažaitienė at visse regler må etableres for å unngå overarbeid.

 

«Å jobbe hjemme betyr ikke at en person trenger å fullføre alle husholdningsoppgaver samtidig. Tvert imot, arbeidende mødre bør holde seg til et strengt arbeids- og hvileforhold og fullføre arbeidsoppgaver kun i arbeidstiden i stedet for å gjøre oppgavene hele dagen og jobbe sent på kvelden når alle sover," sa eksperten innover. "Overtid kan øke ytterligere. Stressnivåer og utbrenthet, så mitt råd vil være å overvåke arbeidstimer og ikke overskride den nødvendige grensen.»

 

Kvalitetsfritid – en prioritet for å redusere utbrenthet

 

Selv om sommeren ikke bare handler om hvile for voksne i arbeid, er et must uansett alder, hevder Blažaitienė. "Det er her iherdig tidsplanlegging lønner seg - å planlegge kvalitetstid for seg selv kan hjelpe arbeidende mødre til å finne den balansen mellom arbeid og privatliv."

 

Eksperten foreslår at kvinner med barn tildeler tidlige morgener eller sene kvelder kun for seg selv og gjør noe som betyr kvalitetstid for dem – dette hjelper dem å lade opp og unngå å føle at hele energien går til barnepass, husarbeid og arbeidsprosjekter.

 

Publisert:

https://womagazine.nl/hoe-voorkom-je-een-professionele-burn-out-in-de-zomer/

https://thedailybrit.co.uk/expert-shares-techniques-on-reducing-summertime-burnout-for-working-mothers/

https://www.teklic.hr/lifestyle/46-zena-vec-je-istaknulo-kako-osjeca-burnout-strucnjakinja-je-podijelila-tehnike-za-smanjenje-ljetnog-izgaranja-kod-zaposlenih-majki/227873/

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler