Tilbake

Hvordan selskaper bruker AI-teknologi for å kapre topptalenter

Informasjon
Hvordan selskaper bruker AI-teknologi for å kapre topptalenter

Kampen om talenter raser fortsatt i arbeidsmarkedet, mens rekrutteringsprosessen hindres av lang kandidatscreening. HR-spesialister henvender seg imidlertid til AI-løsninger for å headhunte ideelle kandidater, og til og med stjele dem fra andre selskaper.

 

5. oktober 2022.

 

Mangel på talent er fortsatt et sårt problem i mange selskaper – det er over 10 millioner ledige stillinger sammenlignet med bare 6 millioner nyansatte. Bedrifter kjemper derfor om de beste talentene – også de som allerede er ansatt.

 

AI-basert rekruttering har vært et av de siste triksene for å velge potensielle kandidater til en stilling, og fordelene har blitt er anerkjent av flere.

 

Diana Blažaitienė, ekspert på fjernarbeid og grunnlegger av Soprana Personnel International, et byrå for rekrutterings- og leieløsninger, forklarte "Ved å bruke denne digitale headhunting-teknikken kan HR-spesialister ta strategiske beslutninger angående ansettelse og utvelgelse av kandidater, mikrolæring om visse rekrutteringsaspekter, ansattes erfaring, lønn og fordeler, og arbeidsstyrkeplanlegging,".

 

Slik AI-basert rekruttering fungerer

 

Ifølge fjernarbeidseksperten kan bedrifter bruke AI til å sette sammen spørreskjemaer som er skreddersydd for bedriftens behov og bidra til å sortere ut kandidatene mer effektivt. AI-systemet avgjør om kandidaten passer til bedriftens profil og sender detaljene til arbeidsgiveren, som kan planlegge et intervju.

 

Soprana Personnel International har testet et digitalt ansettelsesverktøy laget av Jobilla, et finsk digitalt rekrutteringsbyrå som bruker AI. En søknad om en kundestøttestilling ble opprettet med AI for å se hvordan den presterer mot tradisjonelle headhunting-plattformer, som LinkedIn eller jobbtavler. Mens ett av stillingsrådene trakk hele 353 visninger, var det bare seks kandidater som søkte. Imidlertid tillot AI-verktøyet 15 000 kandidater å se stillingsannonsen og for 64 å søke innen de første dagene, noe som resulterte i 3 ansettelser. Mens vanlig ansettelse tar opptil 40 minutter å vurdere om kandidaten er skikket for stillingen, gjorde AI-rekrutteringsprogram dette på sekunder.

 

AI legger til rette for å lokke talenter som har jobber.

 

Arbeidsgivere ser etter kandidater som oppfyller kriteriene deres og innehar kvalitetskompetanse. Likevel ligger et av hovedproblemene i anskaffelsen av talent her - ideelle kandidater har vanligvis allerede en jobb, noe som belaster headhunting-prosessen. AI-genererte spørreskjemaer potensielle kandidater fylle dem ut på mobiltelefonen uten å kaste bort tid på å oppdatere og legge ved CV-er. Prosessen tar minutter i motsetning til tradisjonell rekrutteringspraksis og kan interessere talenter i en stilling de aldri har vurdert før.

 

«Den globale pandemien har lært folk å være mer forsiktige med å bytte jobb fordi de er redde for å bli arbeidsledige. Så talenter med jobber er spesielt vanskelige å rive vekk, og det er her AI-rekruttering kommer inn,» la Blažaitienė til. "Det er mye raskere og krever ikke ekstra forberedelse. Denne typen rekrutteringsløsning er som en dating-app ved at den matcher arbeidsgivere med de ønskede talentene uten ekstra problemer med papirarbeid, la Blažaitienė til.

 

Publisert:

https://reporterbyte.com/technology/1924/how-companies-employ-ai-technology-to-snatch-top-talents/

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler