Tilbake

Hvordan kan du jobbe mer effektivt hjemmefra?

Råd
Hvordan kan du jobbe mer effektivt hjemmefra?

Å våkne opp 5 minutter før et viktig møte, ligge på sengen din i stedet for å ta en buss til kontoret, iført fargerike pyjamasbukser i stedet for en formell dress, høres kjent ut, ikke sant?

 

Vår verden har endret seg mye siden den første Covid-19-saken fant sted. Vi har alle måttet venne oss til å jobbe hjemmefra. Men etter hvert som tiden flyr forbi, ser det ut til at ikke alle har lykkes med å bygge en produktiv arbeidsrutine hjemmefra. Så la oss ta en titt på 7 nyttige praksiser for å hjelpe deg med å tilpasse deg det moderne hjemmemiljøet. 

 

Angi en soveplan

 

Å ha kortisol (et stresshormon) under kontroll påvirker ditt daglige humør og velvære. En enkel soveplan er et perfekt verktøy for å regulere kortisol i kroppen din. Så fra nå av prøver du å våkne hver dag til samme tid (å ja, i helgene også). Ikke glem at hvis du bestemmer deg for å våkne tidlig hver morgen, bør du definitivt gå til sengs tidligere også. En riktig 7-8 timers søvn vil gi deg energi for hele dagen!

 

Ikke bruk telefonen om morgenen

 

Hva er det første du gjør etter å ha våknet? Sannsynligvis slår du av alarmen på smarttelefonen din og begynner å bla gjennom Instagram eller Twitter. Hvis dette gjelder for deg, er det en god dag å endre vanen din. Å motta dårlige nyheter fra media eller legge mye ubrukelig informasjon i den søvnige hjernen din er ikke den beste måten å vekke deg selv på. Prøv å drikke et glass vann i stedet eller gjør en kort yoga eller strekkøkt. Fysisk aktivitet forbedrer blodbevegelser, varmer opp musklene og hjelper deg med å våkne raskere.

 

Bruk fritiden din klokt

 

En god bivirkning av karantene er at det ikke er nødvendig å skynde seg om morgenen fordi du har dårlig tid til den siste bussen til kontoret eller tilbringe timer i en trafikkork. Nå er morgenen din en fredelig tid som du kan tilbringe for deg selv. For eksempel kan du finne en ny hobby og lære noe nytt, eller begynne å lære et fremmedspråk, eller forbedre kunnskapen din i sfæren du jobber i. Det er så mye du kan gjøre med denne fritiden om morgenen! Å lage en morgenrutine som fungerer best for deg, bidrar til å øke den daglige produktiviteten.

 

Ikke utsett arbeidsoppgaver til senere

 

Det er allment kjent at de fleste føler seg mer produktive i de tidlige timene på dagen. Finn din "perfekte time" og begynn å jobbe om morgenen. Ikke overlat ansvaret ditt i 5 minutter før fristen. Etter dine vanlige morgenrutiner eller produktive ritualer nevnt ovenfor, prøv å starte arbeidet så snart som mulig.

Du vil avslutte med den største delen av gjøremålslisten din før lunsj, og du vil ha mer tid til familie og venner om kvelden.

 

Konsentrer deg om kvalitet, ikke kvantitet

 

Etter at nedstengningen startet, trengte vi ikke lenger å være på kontoret fra kl. 09.00 til 17.00. Du trenger kanskje bare 5 timer for å fullføre alle oppgavene dine for dagen, for 5 timers effektivitet kan du utføre mer enn 8 timers arbeid med distraksjoner. Så prøv å holde fokus og begrense alle mulige distraksjoner, for eksempel legge bort telefonen, ikke åpne sosiale medier, osv.  Hold deg produktiv, ikke opptatt.

 

Gjør arbeidet ditt i intervaller

 

Som en strategi for produktivt og fokusert arbeid kan det være lurt å prøve intervalløvelse. Tenk på hvor lenge du kan jobbe uten å miste oppmerksomheten. 25-30 min eller 1 time? Still inn en tidtaker og gjør oppgavene dine for denne tidsperioden, og ha deretter en 10-15 minutters pause, og start deretter arbeidet på nytt. Faktisk kan hjernen vår ikke fungere 24/7, så ikke glem å gi deg selv tid til å ta et dypt pust og regenerere energien din.

 

Opprett ditt personlige kontor hjemme.

 

Nei, nei, nei, ikke bekymre deg, det er ikke nødvendig å gjøre en stor makeover av rommet ditt. La oss begynne med små endringer i arbeidsområdet hjemme. Først må du ikke utføre jobbrelaterte oppgaver i området der du sover eller hviler. Hvis boarealet ditt ikke tillater deg å gjøre dette - i det minste snu ryggen til den "distraherende siden" (også kjent som din koselige seng) på rommet ditt. Tro meg, hvis du ser din myke, innbydende seng før eller senere, vil du ende opp der i stedet for å jobbe. Når det ikke er noen synlig distraksjon, vil du være mer produktiv. Rengjør skrivebordet og fjern alle unødvendige ting du måtte ha der. Du kan til og med dekorere dette stedet som kontorpulten din, og det vil hjelpe deg med å skape en arbeidsatmosfære rundt deg også.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler