Tilbake

Hva tenker du når din beste medarbeider slutter?

Råd
Hva tenker du når din beste medarbeider slutter?

Selv de beste medarbeiderne forlater de mest fremragende stillingene, for til slutt er det deres endelige beslutning som du ikke kan gjøre så mye med. Noen mennesker forlater for en høyere lønn som tilbys andre steder, andre bestemmer seg for å bo i et annet land eller fortsette sine studier, men uansett hva årsaken måtte være, må du akseptere det, fordi det ikke er noe du lett kan forutsi. Selv om dette kanskje ikke har stor innvirkning i et stort bedriftsmiljø, så kan det være veldig stressende på et lite kontor. Her er noen ting for deg for å vurdere om din medarbeider bestemmer seg for å forlate deg.

Ingenting personlig

Hvis du rekrutterer og ansetter de beste kandidatene, så vær ikke overrasket hvis disse personene utvikler seg raskere enn selskapet selv. Det er ikke noe nytt eller ukjent, det er rett og slett virkeligheten. Ansatte som alltid strever etter storhet, beste resultater, eller bare maksimum, vil til slutt begynne å slippe opp for utfordende oppgaver. Hvis du nøler med å tilby dem en høyere stilling eller mer ansvar, vil det bare være et spørsmål om tid før de går og går til et sted som har noe bedre å tilby. Ikke ta det personlig, for først og fremst er enhver seg selv nærmest. I stedet for å føle deg skuffet, vær takknemlig. Vær takknemlig og glad for all innsats og hardt arbeid som medarbeideren ga deg og firmaet.

Gjenoppta tråden med dine ansatte

Selv om ansatte kan gå når tid som helst, betyr det ikke at alle de tenker på å forlate. Derfor er det viktig for deg å forsøke å styrke forholdet mellom deg og dine ansatte. Hovedmålet ditt er å sørge for at alle ansatte er glad, fornøyd og motivert. Noen selskaper har sine egne salongområder og bordfotballbord for ansatte, eller dekker arbeidstakers lunsjutgifter. Slikt kan muligens bidra til mer glede, men å bygge personlige relasjoner er langt viktigere. Prøv å huske når du siste gang spurte dine ansatte om hvordan de har det eller hvordan arbeidet deres går? Sterke forbindelser og relasjoner med dine ansatte er avgjørende for suksess.

Ingen er uerstattelig

Selvfølgelig, når du ansetter eller rekrutterer folk, leter du etter de beste av de beste. Men en ting å huske på er hva om en av dine nåværende ansatte bestemmer seg for å forlate deg i morgen? Har du noen som kunne erstatte han eller hun med en gang? Hvis ikke, da har du et problem. Det er derfor du bør prøve å holde folk som er i stand til å gjøre mer enn bare én ting og folk som er interessert i mer enn bare ett bestemt fagfelt. Ingen er uerstattelig, bare sørg for at du har folk som kan fylle opp gapet.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler