Tilbake

Fire Grunner Til At Kokker Slutter I Jobbene Sine Og Hvordan Kan Man Unngaå Det

Råd
Fire Grunner Til At Kokker Slutter I Jobbene Sine Og Hvordan Kan Man Unngaå Det

Mange unge mennesker som utdanner seg fra skolene drømmer om å bli kokker. Og det er helt forståelig - matlaging er en kreativ jobb, du kan gjøre andre mennesker glade og lykkelige, og det er også en mulighet for å bli  kjendis. De fleste kokker innrømmer at jobben deres er morsom og inspirerende, og de kunne ikke forestille seg sittende foran en datamaskin på et kjedelig kontor. Men i dag har kokker en tendens til å si opp jobbene sine. Denne artikkelen vil forklare hovedårsakene til denne tendensen og vil også peke på hvordan du kan forhindre det.

Denne jobben krever mye energi og er veldig ustabil

Kokkens jobb krever mye tålmodighet, utholdenhet, rask reaksjon og andre egenskaper, og derfor blir det ekstremt slitsomt. Ikke bare må du stå over en varm komfyr hele dagen, men du er også tvunget til å jobbe lenge, og både netter og helger. Og dessverre blir du ikke veldig godt betalt. Derfor slutter de fleste kokkene før eller senere i jobben sin fordi denne typen livsrytme passer ikke like godt for alle mennesker. Rekrutterere vil hjelpe deg med å finne den beste personen for denne stillingen ved å bruke spesielle tester som bestemmer om kandidaten er det riktige valget for denne jobben.

Forholdet mellom arbeid og belønning er uforklarlig

Det krever mye å bli en god kokk. Som alle fagfolk på forskjellige felt har store kokker investert mye tid og krefter for å bli så dyktige som de er blitt. En sjefkokk er vanligvis en overkokk på en restaurant, og det tar mange års studier og hardt arbeid for å nå dette målet. Likevel tjener de fleste kokkene vanligvis ikke så mye som andre spesialister i en tilsvarende virksomhet. Dette gjør folk utilfredse, og det er derfor mange av dem velger å rekvalifisere seg. Men det er fortsatt mange gode kokker som er lidenskapelige for jobbene deres og mange fine selskaper som kan tilby en anstendig lønn. Rekrutterere har stor kunnskap į om markedet og de vil hjelpe den rette kandidaten til å bli funnet av hans drømmeselskap.

De er ikke fornøyd med sitt lag

Noen ganger forlater folk jobbene sine på grunn av arbeidet, men ganske ofte er det en annen grunn til det. Det er laget, eller mer bestemt - lederen som gjør at folk ser seg etter en bedre arbeidsplass. Ansatte kan tolerere mye når de virkelig trenger en jobb, men også bare til et visst nivå. Det er et godt ordtak: "Behandle andre slik som du selv ønsker å bli behandlet". Selvfølgelig er alle veldig unike og spesielle og noen ting som kan gjelde for deg, gjelder ikke for andre men hovedbudskapet til denne gyldne regelen er bare å være hyggelig med alle rundt deg. Hvordan kan rekrutterere løse det forferdelige sjefsproblemet? Vel, de kan ikke endre lederens kvaliteter, men de er definitivt kvalifisert til å bygge et sterkt og samarbeidende lag.

Medarbeiderne forlater selskapet på grunn av selskapets kultur

Når tidligere ansatte i et visse selskap blir spurt om årsakene til at de sluttet jobben er et av de mest populære svarene "kulturen". Med andre ord betyr dette at de ikke var fornøyd med miljøet de måtte jobbe i. Under disse omstendighetene går vanligvis medarbeiderne innen seks måneder - når de er blitt bedre kjent med selskapet. Er det mulig å forhindre at dette skjer, kan du spørre. Faktisk ja. Erfarne rekrutterere vet hvor viktig det er å selge selskapskulturen på riktig måte til kandidatene, slik at samtalene med intervjuerne reflekterer det, og at bare de riktige personene blir tiltrukket av jobbtilbudet.

Gode medarbeidere er vanligvis vanskeligere å holde på siden de pleier å slutte til fordel for andre tilbud. Men ofte ligger problemet i fattige ansettelsesbeslutninger, og det er derfor du bør ansette gjennom et vellykket rekrutteringsbyrå.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler