Tilbake

Dyktige storselgere

Standpunkt
Dyktige storselgere

Hvis du noen gang har vært borte i salg, så vet du at det ikke ligger for alle. Det er mange forskjellige egenskaper som gjør en til en god selger, uansett hvilket produkt eller tjeneste du selger. Hvordan skal din neste salgssjef se ut? Hvilke kvaliteter burde han eller hun ha? Vel, her er ti egenskaper som gjør en flott selger:

Respekt
Respekt er veldig viktig siden salget er basert på kommunikasjon. En god selger må alltid vise respekt for kunden. Små ting betyr mye i dette tilfellet, så ring og spør om det passer å snakke eller ved å respektere den dyrebare tiden til kunden din kommer du langt. Prøv å være så høflig som mulig, fordi sterke relasjoner mellom deg og din kunde fungerer som et godt grunnlag for fremtidig suksess.

Initiativ
La oss være ærlige, en kunde skal ikke ringe deg først, det er ikke slik det skal være. Som selger må du vise initiativ, ta opp telefonen og ringe. Dette er hva som skiller en gjennomsnittlig selger og en stor, fordi storselgere tar saker i egne hender. Du må også vite alt som det er å verdt å vite om produktet eller tjenesten du selger. Når du er ute etter å ansette en salgsansvarlig må du sørge for at du spør dem om hvilke strategiener de har brukt tidligere. Hva virket? Hva gjorde ikke det? Dette vil hjelpe deg til å evaluere dem.

Oppmerksomhet
Å være oppmerksom på de minste detaljene er svært viktig. Når du snakker med kundene dine, så sørg for å stille spørsmål for å få så mye informasjon som mulig om kundens behov. Det vil hjelpe deg med å få bedre forståelse av hvilket produkt eller tjeneste du bør selge til denne bestemte klienten. Dette vil også hjelpe deg med å bygge sterkere relasjoner med kundene dine, siden de vil føle at du virkelig er interessert i dem og du bryr deg om deres behov og ønsker.

Ambisjon
«Nei», «Nei, takk», «Ikke interessert», og andre lignende ord og uttrykk er ting du bør være kjent med som selger. Som før nevnt er salget ikke for alle, fordi du må være «tykkhudet». Til tider vil du håndtere kunder som vil være opprørt over bestemte ting, de vil klage eller bare ignorere deg, men slik håndtering det er bare en del av jobben din. Igjen, når du ser etter potensielle kandidater til en salgsstilling må du sørge for å spørre dem om deres vanskeligste salg og hvordan de ble håndtert; dette vil hjelpe deg med å vurdere hvor trygg og ambisiøs kandidatene egentlig er.

Fleksibilitet
Dette betyr at du kan komme deg ut av din komfortsone. I de fleste tilfeller vil en fleksibel person ikke ha noe problem med å tilpasse seg et annet miljø, nye oppgaver eller nye arbeidsmetoder. For eksempel hvis når en leder setter deg i en jobb med å selge slik han ønsker, og du klarer å endre arbeidsstilen din slik at du å fyllestgjør hans.

Positivitet
Selv om det er mange forskjellige måter å selge på, så gjøres det meste av kommunikasjonen ved hjelp av en eller annen type telefon, enten det er en mobiltelefon eller en fasttelefon. En storselger vet at de første få sekundene av samtalen er avgjørende fordi de setter stemningen i samtalen. Hvis du er positiv, vennlig og har en fin holdning, så kan du selge mer, og følgelig mer enn en trist, umotivert eller sliten person. Positivitet er viktig fordi det kan hjelpe deg til å omgjøre en «nei»-klient til en «ja»-klient.

Kreativitet
Noen ganger føles det som om samtalen med klienten din ikke går dit du vil at den skal gå, så hva gjør du da? Vel, hvis du er kreativ nok, så vil du finne en måte å bevege samtalen mot en vellykket salgsavtale. En sterk selger vil si at et «nei er ikke et svar», fordi de er suksessorienterte og vil forsøke å gjøre alt i deres makt for å oppnå en ordre, enten ved hjelp av sin kreativitet, fantasi eller evne til å overtale.
Lidenskap
Pass på at du er lidenskapelig i det du gjør! Hvis du ikke føler deg komfortabel med å selge eller du mangler tillit, så er kanskje salg ikke noe for deg. Selgere føler seg bra i jobben sin, de liker å selge og kommunisere med andre. Et mislykket salg kan gjøre noen mennesker motløse, men for en lidenskapelig selger er det motsatt. De blir motiverte når noe ikke går deres veg. Når du ansetter salgspersonell, bør du sørge for at du spør kandidaten om hans eller hennes tidligere arbeidserfaring, og om produktene de solgte. Det vil hjelpe deg med å evaluere deres lidenskapelige nivå i salg.

Sult
Nei, ikke sulten på mat. Men sulten på suksess. De fleste av selgerne er maksimalister, noe som betyr at de alltid streber etter mer. Enten det er mer salg eller en større kundegruppe, så er det alltid noe som selgere ønsker å bli bedre på eller øke.

Personlighet
Sist men ikke minst er det kombinasjonen av alle de tidligere nevnte trekkene. Å ha en god personlighet er generelt en veldig god ting fordi det vil gjøre det mye lettere å knytte til deg nye og potensielle kunder. En person som blir motivert eller inspirert av å snakke med andre er en person du vil ha.

Så, dette er de viktigste egenskapene som alle storselgere har. Noen har alle, og andre har noen, men alle kan utvikles over tid. Neste gang du leter etter en kandidat til å besette salgsstillingen må du passe på at du ser etter disse ti egenskapene hos din potensielle medarbeider. Ikke bare vil en storselger øke salget og produktiviteten, men han eller hun vil også skape en bølge av positiv og oppløftende energi.

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler