Tilbake

De som jobber hjemmefra lengter etter personlig tilknytning og emosjonell støtte for å føle seg motivert

Informasjon
De som jobber hjemmefra lengter etter personlig tilknytning og emosjonell støtte for å føle seg motivert

Hjemmearbeidere skifter gradvis sine prioriteringer fra økonomisk gevinst til balanse mellom arbeid og privatliv. Derfor bør eksterne teamledere som leter etter måter å motivere team på å vurdere å pleie personlige forbindelser, implementere insentiver som inspirasjonsdager eller betalte timer for mental helse, og investere tid i å finne det som oppmuntrer ansatte best.

 

18. oktober 2022

 

Til tross for at 60% av eksterne arbeidere foretrekker hybridarbeidsordninger fremfor å returnere fullt ut til kontoret, kan isolasjonen som følger med jobb-hjemme-modellen til slutt føre til redusert motivasjon. Ettersom 40% av de ansatte sier at de vil vurdere å bytte jobb i løpet av de neste tre til seks månedene, endrer bedrifter sin tilnærming for å motivere dem til å bli.

 

Når det gjelder fjernarbeidere, har motivasjonsmidlene gradvis endret seg over tid. For eksempel er økonomiske fordeler ikke lenger drivkraften for å bli i jobben sin, ettersom folk søker insentiver som kan dekke deres psykologiske behov, som psykisk helsestøtte.

 

Personlig pleie og alternative fordelspakker oppført som gode motivatorer

 

Forretningseksperter deler flere måter å motivere eksterne arbeidere på, for eksempel digitale samarbeidsverktøy, eliminering av mikroadministrasjon for å bygge tillit, setter pris på prestasjoner, daglige teamsamtaler og andre.

 

"Det eksterne ledere må forstå er at de ansattes motivasjon er sterkt avhengig av deres handlinger og holdning til dem. Folk som hadde redusert motivasjon før de startet med hjemmekontor, vil sannsynligvis være enda mindre motiverte akkurat nå, så dette betyr at ledere må pleie de personlige forbindelsene med hver enkelt ansatt,» forteller Diana Blažaitienė, ekspert på fjernarbeid og grunnlegger av Soprana Personnel International, et rekrutterings- og personalbyrå. Videre fortalte hun at "Problemet starter ikke når det er tydelig for alle å se, det starter lenge før."

 

Hun påpeker at den beste strategien for å øke motivasjonen i et team er å spørre de ansatte hva de liker med å jobbe i bedriften. "Økonomisk gevinst er en dårlig motivator fordi den stimulerer i en kort periode før den blir normen. For eksempel, IT-selskaper som pleide å dele ut splitter nye telefoner for å motivere ansatte, finner nå ut at denne strategien ikke er langsiktig, og folk verdsetter en-til-en tid med ledere, ledelsesstilen som er i tråd med deres moral og prinsipper, og ærlig bryr seg om deres velvære så mye mer enn dyre ting. Trikset er å få det eksterne teamet til å føle seg spesielt og, viktigst av alt, fullt støttet fra starten,» la eksperten til.

 

Blažaitienė nevner bedriftsomfattende initiativ som inspirasjonsdager – betalte dager for å gjøre det som inspirerer og lader den ansatte mest, betalt tid for å styrke mental helse, personlige gaver til jul eller andre feiringer sammen med en empatisk ledelsesstil og konstant emosjonell støtte.

 

Konsekvenser av ansattes manglende motivasjon

 

Selv om det er opp til eksterne ledere å finne ut hva som motiverer hvert teammedlem og bruke denne kunnskapen ut i praksis, kan konsekvensene av motløse ansatte være alvorlige.

 

"Når en person mister motivasjonen til å anstrenge seg og ikke føler at de har dannet verdifulle personlige forbindelser med kolleger eller ledere, har de ingen betenkeligheter med å forfølge andre jobber, stille opp, eller enda verre, spøke den nåværende arbeidsgiveren," Fru Blažaitienė kommenterte. "Kampen om kvalifiserte arbeidere er fortsatt i full styrke i mange bransjer, så bedrifter har egentlig ikke råd til å miste talent."

 

Publisert:

https://www.aiglobalmedialtd.com/category/blog/ceo-monthly/

https://www.ceo-review.com/remote-work-expert-says-at-home-workers-yearn-for-personal-connection-and-emotional-support-to-feel-motivated/

https://reporterbyte.com/business/2027/dilemma-of-motivating-remote-workers-what-can-leaders-do/

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler