Tilbake

4 lederstiler. Hvilken passer deg best?

Psykologi
4 lederstiler. Hvilken passer deg best?

Rekruttering er en prosess som krever mye energi, engasjement og oppmerksomhet når det gjelder detaljer, spesielt når man leter etter en kandidat til å jobbe i en høyere stilling. En god leder må være en mester i både næringsliv og ledelse. I de fleste teoretiske tilfeller anses ledelse å være en prosess der innflytelse overføres til andre mennesker. Så for å kunne lede vellykket, må du først bestemme hvilken ledertype som samsvarer med personligheten din. Nedenfor er de fire hovedstilene for lederskap og en test som vil hjelpe deg med å bestemme hvilken type leder du er. 

 

Den klassiske entreprenøren

 

Folk som passer til denne lederstilen er vanligvis mer målrettet enn lagorienterte. Faktisk bryr de seg om selskapet og dets folk, men kanskje ikke så mye som de bryr seg om å signere den store kontrakten eller få den beste avtalen på et bestemt produkt. Klassiske entreprenører føler seg bra når de er i søkelyset på forskjellige møter og konferanser, de liker å dele tankene sine. Når det gjelder å ta store samtaler eller beslutninger, har de en tendens til å fokusere på forskjellige økonomiske beregninger som vil gi størst avkastning. 

 

Den moderne misjonæren 

 

Denne typen ledere ligner den klassiske entreprenøren, i en følelse av økonomisk suksess, men det som skiller dem er behovet for å bli anerkjent og lagt merke til. Moderne misjonærer har en tendens til å skille seg ut i mengden med sin opprinnelige og kreative måte å tenke på. For disse lederne er konkurranse ikke en prioritet, i stedet vil de heller strebe etter å få innflytelse og initiere endringer. Hvis det er en avtale som kanskje ikke gir så mye inntekter, men vil komme med noen ønskede verdier, kan du stole på at denne typen ledere får den avtalen til å skje.

 

Problemløseren

 

Problemløsere er stolte av sin kunnskap og erfaring som akkumulert gjennom hele karrieren. Denne typen ledere har en tendens til å ha en sterk mening og en konservativ holdning til - hvis det fungerte tidligere, vil det sikkert fungere nå. Problemløsere viker imidlertid ikke bort fra å ta store beslutninger, faktisk er de de første som hopper på de største problemene, og de leter stadig etter nye løsninger, hinter navnet deres. Til slutt kan disse lederne lett gjenkjennes, da de alltid viser initiativ og tar beslutninger basert på sine egne instinkter i stedet for å lytte til andre.

 

Løsningssøkeren

 

Disse lederne er kjent for sine uortodokse beslutningsevner. Løsningsfinnere mener at deres egen hjerne ikke er nok til å komme med løsninger; de ser etter ideer på steder der andre aldri engang ville vurdere å lete. Denne typen ledere drar nytte av deres kreative ferdighetssett, men det gjør dem ikke mindre ansvarlige når det gjelder å ta store beslutninger. Løsningsfinnere har en tendens til å inkludere så mange som mulig når de genererer nye ideer og tror at kommunikasjon er nøkkelen.

 

Imidlertid er det ingen enkelt lederstil som kan fungere for hvert selskap. Ledertype avhenger av ulike faktorer som lederens personlige egenskaper, samt selskapets mål, verdier og kultur. Derfor bør en god leder alltid bruke sine styrker til å skape en sterkere og mer effektiv bedriftskultur.

 

Det er viktig å forstå at ingen leder er født, ledere er laget. Dette er en prosess som krever mye arbeid og engasjement, men praksis gjør perfekt. Etter hvert vil en god leder kunne motivere andre, lede ved eksempel og strebe etter suksess, uansett om han er en problemløser eller en moderne misjonær. 

 

Ta testen

Referanse

 
Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler