Tilbake

4 Kvaliteter Talentfulle Kokker Må Ha

Psykologi
4 Kvaliteter Talentfulle Kokker Må Ha

Suksessen til en hver bedrift, restauranter medregnet, avhenger av folk som arbeider sammen med og omgir deg. Talentfulle, dyktige og profesjonelle kokker er en viktig faktor for å kunne drive en restaurant. Dessverre kan det være utfordrende å finne en som sådan. En talentfull kjøkkenkokk kan utpekes fra noen få enkle egenskaper. Vi ser her på fire kvaliteter hos talentfulle kokker

Upåklagelig kvalitet på produksjonsferdigheter

En god kjøkkenkokk må kunne lage uklanderlig mat; like viktig er presentasjonen og kreative ferdigheter. Avtrykket til en talentfull kokk skal vises på en hver tallerken. Oppmerksomhet på detaljer, nøyaktighet og profesjonalitet er avgjørende for en moderne kokk. Under utvelgelsesprosessen er den beste måten å evaluere den potensielle chefens ferdigheter på er å få kokken til å lage en rett for deg. En annen metode er å besøke restauranten og smake på kokkens retter, vurdere matpresentasjon og kreativitet på tallerkenen for å kvalitetssikre at du blir fornøyd.

Erfaring innen ansvarsområdet
Mange arbeidsforhold kan kreve utholdenhet, stresshåndteringsferdigheter og å ta ansvar. Derfor bør du ikke bare se på hvor mange års erfaring kokken har, men også om restauranten han/hun har jobbet på, dens omdømme og omtale. Kjøkkenarbeid krever mye energi-regelmessig samarbeid med kolleger, tidsstyring, profesjonell presentasjon og produksjon. Hvis kandidaten ikke har ferdigheter for det vil det være ekstremt vanskelig å administrere virksomheten.

Ledelse er avgjørende
Et ansvarsområde for en kokk er lagarbeid. Lederskap er avgjørende for effektivitet og kvalitet på  kjøkkenet. Slike lagledere må ikke bare være gode ledere, men også gode veiledere; de må effektivt kunne fordele arbeidsoppgaver til sine underordnede. Det er kke bare matlaging og presentasjon, men også arbeidsatmosfæren på kjøkkenet som beror på kokken. Gode resultater kommer ikke hvis arbeidsmiljøet er dårlig.

Evne til å ta kritikk
En egenskap som skaper en god kokk er evne til å akseptere kritikk. Ubehagelige kommentarer eller  anmeldelser på en rett vil ikke glede mesteren bak, men kjøkkensjefen må kunne forstå og ta kritikk, og hvis den er berettiget må kokken handle ut fra det. Bare slik kan man forsikre seg over at man ikke bare leverer mat, men også sitt egen håndverk.

Man kan ikke forvente at absolutt alle vil være fornøyd med kokkens mat. Men det betyr imidlertid ikke at du ikke må gjøre ditt beste både for din restaurant og dine kunder. For å få en god start er det nok å forholde seg til disse fire kvalitetene en kokk bare må besitte.

Nøler du med søk og utvelgelse av kjøkkenkokk? Vi kan hjelpe deg hvis du tar kontakt slik at vi vil forstå dine krav og behov. Ring oss på +47 947 85 077 eller send en e-post til [email protected]

 

Hvis du mener at denne artikkelen kan være noe for dine venner og kolleger, så del den med dem. Takk!
Med deg på vårt nyhetsbrev

Lignende artikler